Da li neko zna gde mogu da se vide koreni prezimena jer me interesuje moje prezime Stajiæ odakle potièe.Ako neko zna nek mi javi.Hvala unapred svima

Saša Stajiæ
Zemun,Srbija
caki1201@gmail.com

46 KOMENTARA

 1. Moja majka je od Stajica,oni su iz sela Misevici
  kod Rakovice(Sarajevo),porijeklom su iz Istocne Hercegovina,mislim da su se doselili sredinom 19. vijeka! Slava je Lazareva Subota!

  Slaven Divcic
  Bijeljina,Republika Srpska

 2. Pozdrav imenjaèe i prezimenjaèe!

  1. Moji otac je iz sela Gornji Brestovac, opština Bojnik. U to selo se doselio moj pradeda 1904. godine.
  2. Stajiæi su se u Gornji Brestovac doseli iz sela Donji Livoè kod Gnjilana bežeæi od krvne osvete.
  3. Ja sam pre nekoliko godina upoznao jednu devojku koja se takodje preziva Stajiæ i ona je rodjena u Donjem Livoèu. Njeni tamo žive i dan-danas.
  4. Znam da Stajiæa ima u Vranju, Leskovcu, Kraljevu i u Vojvodini (neznam taèno gde)5.Inaèe mi slavimo Arandjelov dan 21.novembra.

  Saša Stajiæ
  Beograd, Srbija
  sasastajic@yahoo.com

 3. poreklo vodim od Staje Stoiljkovica iz Vranja i ja sam 6-to koleno imam citvo stablo Stajica koji su potomci Staje koji je promenio prezime u Stajic jos u 17 veku

  Dusan Stajic
  Beograd Srbija
  dtstajic@yahoo.com

 4. Moji Stajic -evi su iz sela Pavlis nedaleko Vrsca u Vojvodini , zapisano od 1800 godine.

  Mario T.
  Heidelberg

 5. Moj èukun deda se doselio u Smederevo još krajem osamnaestog veka.Po mojim saznanjima od mog oca poreklo vode iz Crne Gore,ali sa druge strane postoje neke indicije da su došli iz Vranja.predpostavljam da su se prvo tamo doselili,pa onda došli u Smederevo.Inaèe nekoliko generacija unazad muški potomak u mojoj porodici dobijao je ime po dedi tako da se najstariji sin zvao Ğorğr ili Vladimir.

  vladimir stajiæ
  smederevo
  stajicvet@hotmail.com

 6. moji deda i pradeda su iz Kaca,kod Novog Sada . Od jednog oficira JNA kome je hobi bio istrazivanje porekla raznih prezimena ,saznao sam da vodimo poreklo iz istocne Hercegovine pominje se i Ostrog , dve najvece grupe su u okolini Novog Sada i Vranja .Inace postoji selo Stajicevo u okolini Zrenjanina, inace i moja slava je Sveti Nikola.

  Branislav Stajic
  Beograd Srbija
  stajic.b@sbb.co.rs

 7. Slavim Arandjelov dan,ostali smo jos ja i moj sin,inace u selu Vojka nedaleko od Pazove bilo je pet porodica ali su svi imali zensku decu,jedino moj deda je produzio lozu,tako da smo nestali iz tog sela,jer sam se ja preselio u Staru Pazovu.Mislim da se secam da mi je pradeda spominjao da su nasi preci iz okoline Vranja.

  Dule Stajic
  Stara Pazova Srbija
  stajke66@nadlanu.com

 8. moj deda je iz Vranja odnosno iz sela nadomak Vranja koje se zove Koæura. Dosao je u Vrsac oko 1940 godine zbog posla. Trenutno u Vranju i okolini imam puno rodbine. Slava nam je Sv. Nikola. Pozdrav svima

  stajic darko
  vrsac. srbija
  stajicdarko@hotmail.com

 9. ja sam iz modrice,to je mali grad u rs.stric mi je rekao da poticemo iz neko sela izmedju bilece i nevesinja!krsna slava nam je vracevi.14.11. a bas me interesuje dali je tacno i volio bi da znam koje selo da mogu da odem tamo i vidim odakle sam!

  sladjan stajic
  modrica, rs
  doktor-stajic@hotmail.com

 10. Moj pradeda je iz s. Koprivna Donja kod Modrice u Republici Srpskoj. Po nekim izvorima poreklo vodimo od srpskog plemena Malesevci koje ptice iz sela Maline u Hercegovini. Moja krsna slava je sv. Ignjatije Bogonosac – 02. januar.

  Miroslav Stajiæ
  Derventa, RS
  stajic.miroslav@gmail.com

 11. Rodom iz Novog Sada (moji su iz Kaca), a koliko sam saznao, poticemo iz okoline Vranja i svi smo dosli u nekoj od onih seoba. Krsna slava: Sv. Nikola. Branislave sa porukom iz 2009, pa ako se ne varam, mi smo i neki rod!!!

  DUSAN STAJIC
  S.Susanna, Spanija
  duci13@gmail.com

 12. I ja sam Stajic. Zivimo u Krusevcu (Dedina), i jedini smo Stajici u Krusevcu. Inace moj cukun deda Agaton Stajic je dosao iz Mrzenice (Stalac) u Krusevac (1901.god). Slava je Sv. Petka.

  Aleksandar Stajic
  Srbija
  djgang78@gmail.com

 13. Moje prezime je Grek i takodje me interesuje poreklo. Najstariji dokument koji sam pronasla je sa popisa oko 1750. kada se spomilje 5 porodica Grek u Zrenjaninu

  Ivana Grek
  Zrenjanin, Srbija
  ivanagrek@gmail.com

 14. pozzz za Stajice, ja sam porijeklom iz Leskovca selo Lebani,rodjen u Podgorici a nastanjen u Niksicu-Crna Gora…Ima li ko od vas porijeklom iz Leskovca? velikiii pozzzz za sve vas!

  dejan stajic
  niksic crna gora
  mladendraskovic26@yahoo.com

 15. Pozdrav za sve STAJICE
  Ja sam iz okoline Vranja tacnije iz s.Barbarusince.Po pricanju mog oca u s, Barbarusince se doselio neki njegov deda Staja i po njemu smo dobili prezime stajic. Trenutno u to selo nema vise porodica sa takvim prezimenom svi su se odselili vecinom uVranje a ima ih i sire po citavu Srbiju.

  stajic stojadin
  srbija, vranje
  stojadindine@hotmail.com

 16. ja sam Stajic iz Nisa,inace deda mi je iz sela Panevlje kod Vranja.Upoznao sam jednog Stajica koji mi je pricao da Stajici njegovi vode poreklo iz Bugarske inace su sada u okolino Krusevca

  ivan stajic
  nis srbija
  stsoldi@gmail.com

 17. Pozdrav STAJICI 😀 Ja sam iz porijeklom iz Bijeljine (RS) tacnije iz sela “Gradac” u okolini…Vodimo porijeklo iz Crne Gore a neki kazu i iz Hercegovine.. POZDRAV

  Nikola Stajic
  Bijeljina,BiH
  nikkipacariz@hotmail.com

 18. i ja sam od Stajica,ali niko od vas nije pomenuo one kojima ja pripadam.Moji Stajici vode poreklo iz Gracanice, sela kod Ljubovje i slava im je sv.Alimpije,9.decembar!Moj deda se doselio u Loznicu jos 1930 i neke.Moj brat zivi u Sloveniji pa sada i tamo ima Stajica!Pozdrav za sve vas Stajice !

  vesna pleskonjic
  loznica
  vesna.pleskonjic@gmail.com

 19. Zdravo Dejane,

  Stajiæa ima u Lebanu, Medvegi i Leskovcu i jesu rogaci (mo?da ima i nekih koji nisu). Inaèe, Lebane nije selo, veæ mesto i opština. Poreklo im je iz Gornje Jablanice, a prema prièi starijih, doselili su se sa Kosova.

  Ako te zanima nešto više, mo?eš se javiti.

  Pozdrav!

  Stajiæi – ju?na Srbija
  Leskovac
  sdfhsfdh@yahoo.com

 20. Moji Stajiæi iz sela Belotiæ (Oseèina) su, najverovatnije potomci doseljenika iz Hercegovine.Do II sv.rata, to je bila jedna porodièna zadruga od koje je nastalo 3 poroice sa sliènom tendencijom. Slava je S. Arhangel (21.XI).Ali u sve se meša i okolnost da su se ranije pominjali i kao “Stanimiroviæi”!Skratili su prezime po modelu : Dragutin, Drajo -Dragutinoviè,Drajiæ, odnosno, Stanimir,Staæo-Stanimiroviæ-Sta(æ)iæ!

  Tomislav Stajiæ
  Srbija,Titel
  sindikattitel@gmail.com

 21. * U rubrici, “Lica i boje” Politika je 17. marta 1959. godine, iz pera Mladena Oljaèe, objavila prièu o stvarnom Mitku Stajiæu kojeg je Borisav Stankoviæ ovekoveèio u “Koštani”

  Sinovi Staje Stanojeviæa vranjskog bogataša, pored Mitka bili su Arsa i Toma. Mitke je bio najmlagi Stajin sin. Kako im se otac zvao Staja tri brata uzimaju prezime Stajiæ, po oèevom imenu.

  Stajic Dusan
  Stara Pazova, Srbija
  stajke66@open.telekom.rs

 22. Ja samiz Bg-a,takodje Stajic…Otac mi je Rodjen u selu Simijova kod Bilece(Hercegovina)…Pokojni deda mi je pricao da svi Stajici su se nekad prezivali Zerajic,i da su iz okoline Niksica,i da su dosli u Hercegovinu pocetkom 18. veka…Postojala su tri brata,jedan je ostao u Simijovima,odakle ja poticem….Ta kuca je srusena ali zidovi jos postoje,drugi brat je otisao na Kosovo,a treci u Vojvodinu,gde i danas ima selo Stajici kod Zrenjanina…

  Nemanja
  Beograd,Srbija
  billy88_309@yahoo.com

 23. Stajici su porijeklom iz Simiova kod Bilece .Sslave Lazarevu Subotu.Pored Dokica prva su srpska familija koja je stigla u Sa
  rajevsko Polje u 18 vijeku. Porijeklom su od plemena Kresojevica kao i Babici, Batinici, Sarenci, Zimonjici, Sakote i poturceni Avdici. Sve nabrojane porodice zivjele su u Sarajevskom Polju i slave Lazarevu Subotu. Avdici vise ne slave, i jedini zive u Sarajevu…Valjda zato ste ne slave…

  Ratka Stajic
  canada
  ratka73@gmail.com

 24. Pozdrav za sve Stajice, meni deda dolazi iz zelinje u bosni kod orasja i gradacca , braca su se zvala Ilija i Rado i imao je cetiri ili pet sestara, Cveta, Ruza, Milka, Gospava, deda mi se zvao CVIKO. roditelji moga dede su se zvali Aleksa i Stana. Slava nam je Sveti Jovan Krstitelj. Moj deda se posle preselio u hr godine 1966,u mesto Trpinja u opstini Vukovar, Uglavnom bas mi je drago da nas ima i neka ste mi zivi i zdravi neka vas Bog cuva. ZIVELI BRACO SRBI!!!

  aleksandar stajic staja
  svedska
  stajic1988@gmail.com

 25. Stojan Stajic rodjen u Zelinja Gornja kod Doboja otac Bosko deda Blagoje koloniziran u1946 god. u selo Ravni Topolovac kod Zrenjanina. Zivi u Beogradu, slavi Sv. Nikolu. Brat moga dede Blagoja Stojan se dosta pre drugog svetskog rata preselio u Gornju Slatinu kod Modrice. VOLEO BI DA SAZNAM NESTO O NJEGOVOJ PORODICI.

  Stajic Stojan
  Srbija Beograd
  stajicstojan@gmail.com

 26. STAJIC MILAN iz zaseoka Provalija kod Zdravinja kod krusevca znam da su mi preci ovde doseljeni ali neznam odakle

 27. Pozdrav svim učesnicima!
  Moje ime je Dragutin Stajić, otac Milivoje, deda Krsta, pradeda Sima. Dalje ne znam.
  Moji preci Stajići vode poreklo iz Hercegovine. Pobegli su zbog krvne osvete na Kosovo i naselili malo mesto po imenu Dabiševac, okolina Prištine u blizini Gornje Jablanice.
  Nakon II Sv. rata migrirali su u Vojvodinu, Kovin. Ja sa svojom porodicom trenutno živim u Njujorku.
  Moji Stajići slave Sv. Arhandjela.

  Želim svima she najbolje i svako dobro!

 28. stajic milan Ja sam u medjuvremenu uspeo da saznam da su mi preci iy GOLEMOG SELA kod vranja slavim sv. Arandjela voleo da mi se neko javi

 29. Stajic,i koji slave Sv.Simeona bogoprimca, su u Gornju Slatinu dosli iz okoline Bileca. Verovatno da ima jos Stajica iz okoline Bileca koji slave Sv.Simeona bogoprimca 16. februara. Porodica mog muza je posle rata iz Gornje slatine naseljena u Lukicevo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here