ILINCIC

9
4139

PORIJEKLOM SAM IZ ROVACA ,KOD KOLASINA.INTERESUJE ME KAKVE PODATKE O ILINCICIMA ,O PORIJEKLU NJIHOVOG PREZIMENA…..
UNAPRIJED HVALA.

PETAR ILINCIC
PODGORICA,CRNA GORA
[email protected]

9 KOMENTARA

 1. Postovani,
  I mene zanima poreklo prezimena Ilincic.
  Moj otac je poreklom iz Milosevca, opstina Modrica a rodjen je 1947god. , njegov otac se zvao Stanko i bio je u logoru u Nemackoj od 1941-1945. Ako nesto saznate o poreklu prezimena Ilincic, zamolila bih vas da me kontaktirate.
  S postovanjem Marija Ilincic Stanojevic

  Marija Ilincic Stanojevic
  Bor, Bor
  [email protected]

 2. Imam ja neke podatke dragi rodjaci.
  Moja porodica se doselila pre 350 godina u Koceljevu iz sela blizu Kolasina.
  Knjiga se zove Posavotamnava,a u njoj stoji podatak da su Ilinèiæi krenuli svi odatle.
  Pozdrav i idite na facebook tamo se sastaju ilinèiæi.
  Evo vam link za facebook ,registrujte se i potražite grupu Ilinèiæi.
  http://www.facebook.com/login.php?v=1.0&api_key=fa3528db48d840758d0990c12d87fbe1&next=http%3A%2F%2Fwww.naslovi.net%2Fplugin%2Ffacebook%2F&canvas

  Ilinèiæ Bojan
  Beograd
  [email protected]

 3. Ilinèiæi su iz Rovaca.Prezime je nastalo od imena ilinka.Ilinka je bila majka cuvenoga Veka Ilinèiæa,koji je bio jedan od glavnih junaka knjige :Primjeri èojstva i junaštva;Marka Miljanovoga.Ilinèiæi slave Sv.Luku kao i svi pripadnici plemena Rovèanin.Najviše ih ima u Podgorici,Baru,Kolašinu i mojkovcu.

  Dragan Ilinèiæ
  Mojkovac.Crna Gora
  [email protected]

 4. ilincici su potomci srezoja sina gojakovog,nasi preci su dobili prezime po ilinci,zivjeli su prvo na kaocu a mjesto dje se nalazila kuca se i sad zove ilinstaca. zbog oskudnog prostora selili su se u svim pravcima,svi potomci koji znaju ime svog djeda a vode porijeklo iz rovaca ce uskoro moci da dobiju rodoslov koji je pisao moj pradjed mihailo ilincic koji imam u rukopisu a planiram da ga prekucam i ukoricim ubrzo,koji detaljno opisuje razvoj bratstva ilincica.

  ilincic branislav
  podgorica crna gora
  [email protected]

 5. Ja sam Zeljko ilincic iz Pribinica (teslic)…sto sam cuo od mog djeda mi smo porijeklom iz crne gore…prije nekih 350 godina su dosli u blizinu kotor varosa i tu se naselili…potom je neka baba ilinka ubila turcina i morali su seliti…dosla je sa tri sina u pribinic a jefan sin je otisao u rastusu isto selo kod teslica gde ih ima jos…nas u pribinicu ima desetak kuca a ima dosta po evropi koji su otisli za boljim zivotom…slavimo svetog stefana i veliki pozdrav za rodjake….

 6. Interesantno citati vaše objave
  Godine su prosle – evo našla sam na čemu da se pojavim.
  Ja sam Jovana Coric rođena Ilincic. Udata Coric. Rođena i živim u Englesku.
  Moj otac Čedomir je sin on deda Milike iz Lipova. Na žalost đed je umro te godine kad sam se ja rodila. Kao djeca mi smo bili do baba Milevine Kuće nekolka puta. Vreme prođe, djeca i obaveze posle snađu…
  Htela bi malo više saznati porijeklo. Pozdrav rođaci

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here