Објављена књига Јована Б. Душанића „Срби Босне и Херцеговине у XIX веку – борба за слободу и уједињење“

0
879

Друштво српских родословаца „Порекло“ издавач је најновије књиге уваженог професора Јована Б. Душанића „Срби Босне и Херцеговине у XIX веку – борба за слободу и уједињење“. Ова вредна књига ће наредних дана и месеци бити бесплатно достављена библиотекама у Србији и Републици Српској.

Књига професора Душанића је одељена у три дела. У првом делу обрађен је период ропства под Турцима у XIX веку, у другом је обрађен период под аустроугарском окупацијом, док су у трећем делу осветљене биографије најзначајнијих Срба који су поставили темељ аутономије Срба Босне и Херцеговине.

У књизи су приложени и додаци о Душанићевом родном Прибинићу као и етнолошки записи на различите теме. Такође, ту су и веома занимљиви текстови о гробљу војводе Момчила, о манастирима Липље и Ступље, хајдуку Милићу и остало.

Јован Б. Душанић је рођен 7. јула 1950. године у Прибинићу. Редовне и последипломске студије завршио је на Економском факултету у Београду, а докторску дисертацију одбранио је на Економском факултету у Љубљани. Редовни је професор универзитета, члан Научног друштва економиста Србије и члан Одбора економских наука Академије наука и уметности Републике Српске. Ожењен је и са супругом Татјаном има сина Арсенија. До сада је објавио 33 књиге (28 из економије) и на стотине радова у домаћој и иностраној периодици. Више о делу професора Душанића можете пронаћи на www.dusanic.rs.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here