Odg pls

4
2173

Trazim poreklo prezime Pleskonjic (slava Djurdjevdan) rodoslov i istoriju moje porodice. A ako znate da mi kazete da li postoji neka knjiga u kojoj je sve to napisano? Hvala unapred

Ivan Pleskonjic
Beograd Srbija
[email protected]

4 KOMENTARA

 1. Pozdrav Ivane.U Prizrenu je živela porodica Pleskonjiæ,do 1999.godine kada su kao raseljena lica prognani u centralnoj Srbiji od strane NATO snaga(èitaj UÆK).Mlaği Slobodan je umro u PZ pre rata,ranije,a brat njegov Ğoka je živ i možeš saznati o prezimenu i porodici ako odeš pre 12 èasova,svakog dana, kod hotela Moskve,iza èesme terazijske i tamo ispod onog velikog platana upoznaæeš ljude,koji æe siguran sam znati dosta o Pleskonjiæima,bar onim iz Prizrena.Videæeš,biæe ti milo.Pozdrav.

  Drago Kovak
  Beograd Srbija
  [email protected]

 2. Posrovani Ivane

  Ja sam Nada Pleskonic udata Mekic iz Babina ziviim u Begradu

  moj broj telefona je 064-213-07-66

  moj profesor politicke ekonomije rekao mi je na casu kada je procitao u indeksu prezime da sam vasojevic i tako me je i zvao Vasojevka od Berana mesto Gornja Rzanica .

  Postoji kod nas u Babinama prica od starih da su dolaskom u Babine bili atrakcija na vasarima tako sto su igrali sa dresiranim konjima i tako je nastalo prezime Pleskonja koje smo imali nekada a kasnije je dodato – ic .

  poz Nada Mekic Pleskonjic

  Moji stricevi su nam jos prical da su krenuii za svojim rodjacima ka Vojvodini u Sivac kod Sombora.

  Neki su i otisli a moji su ostali jer su culi kako kazu da propada tursko carstvo i takosu su ostali u Babinama a oni koji su otisi u Sivac nikada se nisu vratil i nemamo sa nima kontakt na zalost .

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here