Osma konferencija „Bezbednost i odgovornost 2023“

0
95

Centar za nestalu i zlostavljanu decu uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji organizuje VIII Godišnju konferenciju o bezbednosti dece „Bezbednost i odgovornost 2023“ koja će se održati 25. oktobra 2023. godine sa početkom u 8 sati, u Palati Srbija, u Beogradu.

Konferencija „Bezbednost i odgovornost“ predstavlja priliku da se na jednom mestu okupe  predstavnici relevantnih državnih institucija i domaćih i stranih organizacija, kao i stručnjaci u oblasti bezbednosti dece iz zemlje i inostranstva. Cilj konferencije je razmena znanja, iskustava i dobrih praksi u pogledu zaštite dece i posebno unapređenja njihove bezbednosti u realnom i onlajn okruženju.

Teme konferencije

Kao i prethodnih godina, predstojeća konferencija će se baviti aktuelnim temama u oblasti očuvanja bezbednosti dece. Ove godine to će biti četiri važne teme:

● PRAVA DETETA I NASILJE NAD DECOM

● PREVENCIJA PROBLEMA U PONAŠANJU KOD DECE

● ODGOVOR NA NASILJE U KRIZNIM SITUACIJAMA

U prethodnih sedam godina imali smo priliku da čujemo, između ostalih, predstavnike FBI-a, Google-a, Interpol-a, NCMEC-a, ICMEC-a, Fondacije Novak Đoković i drugih renomiranih organizacija.

Konferencija „Bezbednost i odgovornost 2023“ započeće promocijom sistema brze potrage za nestalom decom “Pronađi me”, čija će implementacija zvanično biti najavljena ovim povodom od strane predstavnika Vlade Republike Srbije. 

Drugi deo konferencije fokusiraće se na prevenciju i socijalnu adaptaciju dece sa problemima u ponašanju i/ili u sukobu sa zakonom. 

Prijave na konferenciju

Konferencija je prijavljena Komori socijalne zaštite i Zavodu za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, te zaposleni u ovim oblastima mogu svojim učešćem da steknu stručne bodove.

Možete se prijaviti na sledećem linku:

https://cnzd.rs/konferencija2023/ 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here