Pozivam sve Panovice kao i one koji nesto znaju o istima, da napisu nesto o istoriji i poreklu Panovica.
Retko prezime i koliko znam svi imamo isto poreklo, konkretno moji su iz Ljubovije dosli u Sabac, a redosled je bio, dosli smo iz Hercegovine na podrucje Starog Vlaha (Zlatibor) odakle smo se sirili po Srbiji (i svetu). Znam da nas ima na podrucju Zlatibora (Uzice) i da smo uzvodno uz Drinu isli ka severu, Ljubovija, Sabac, Beograd, Omoljica… Slavimo Djurdjevdan. Interesuje me i veza sa Panovica iz Dalmacije i Istre, pretpostavljam da su se vremenom iz Hercegovine tu naselili i asimilovali.
Unapred zahvalan.

Panovic
Sabac, Srbija
[email protected]

6 KOMENTARA

 1. nekad je samnom u kikindi radila vesna panoviæ iz šapca.nažalost od 1985 god.ne znam ništa o njoj osim da se udala i odselila iz kikinde.ako je znate zamolite je da se javi na ovaj mail.

  goran radièeviæ
  crna gora
  [email protected]

 2. U kontaktu sam sa Silvijem Panovic iz Zadra. Uskoro ce mo produbiti kontakt. Nasi Panovici – iz Selanca – Ljubovija su dosli iz sela Kucana kod Negbine – Kokin Brod. U Crkvi u Negbini bi trebalo da postoje podaci o rasejanju Panovica. U Kucanima zivi samo jedna porodica Panovic sa kojom sam u kontaktu. Pozdrav Vlajko.

  Vlajko Panovic
  beograd, srbija
  [email protected]

 3. Pozdrav svima, evo ja sam jedan od Panovića ciji je čukundeda dosao sa Kopaonik a, Novo Selo tačnije a zaseok Panovići!.. Nemam podatak da li je čukundeda imao rodbine, ako ima jos nekoga iz toga kraja javite se.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here