Moja familija Vukovic je iz sela Zvecka kod Obrenovca,slavimo krsnu slavu sv Jovan.Po knjizi LjubePavlovica doseljeni smo u Zvecku u drugoj polovini 18. veka iz sela Stanina Reka kod Valjeva.Zanimaju me nasi koreni i da li smo iz Crne Gore.U Obrenovcu nas ima oko 50 kuca.

vukovic dejan
obrenovac srbija
dejanvuk@hotmail.com

24 KOMENTARA

 1. dejane ja se isto interesuje za vukovice ukoliko imas facebook imamo grupu vukovic i tamo mnoge stavri kao i nas grb stoji, a i postoje okupljanja ili ti sabor vukovica.
  pozz

  mladen vukovic
  valjevo,s rbija
  mlaks@ptt.rs

 2. Ima nas dosta u crnoj gori.Nas ogranak Vukovica nekada davno dosao je iz hercegovine i slavimo SV.Ignatija.U Hercegovini postoji mala crkvica ovog svetitelja gdje je upisana citava loza vukovica kojoj je on zastitnik.Takodje vrlo bliska rodbina Vukovica zivi u Podgorici i slavi Ğurğevdan, a prislužuje SV.Ignjatija.Da, imamo i grb.Puno pozdrava iz Crne Gore.

  vukoviæ j.
  kotor, crna gora
  lela04@t-com.me

 3. pozdrav. I moje pleme potièe iz hercegovine, taènije iz Bileæe. direktni sam potomak Vlatka Vukoviæa. Neznam da li ste upoznati sa saborom vukoviæa koji se održava svake dvije godine. Sledeæi sabor vukoviæa je 08.04.2009 u Derventi. Ako ste zainteresovani imate moju mail adresu pa se možemo èuti. Veliki pozdrav iz Dervente!!!!!!

  dejan vukovic
  Derventa
  dejanvuk-85@hotmail.com

 4. Moja familija Vukovica slavi Svetog Jovana,otac mi je rodjen selo Strane(kod Uloga,izmedju kalinovika i nevesinja),a porjeklo nase loze vukovica je iz Bilece,poznatije vukovici od Vlatka…u selu mog oca postoji legenda o vlatkovom kamenu kada se vratio sa Kosova(1389)…

  Velimir Vukoic
  Istocno Sarajevo
  njegosziv@hotmail.com

 5. selo Strane i potomci nisu upisani u knjigu rodoslova vukovica,a nju je pisao Lazar Vukovic iz Beograda,a vodi isto porjeklo iz Bilece,posto je Lazar umro sada je to preuzeo njegov sin….Pozdrav braci Vukovicima koji traze iste informacije..

  Velimir Vukoic
  Istocno Sarajevo
  njegosziv@hotmail.com

 6. Postovanje! Devojacko prezime moje mame je Vukovic a poreklom su sa vrela reke Bune! Na prostore Vojvodine su dosli u 16. i 17. veku! Takodje se pominje Vlatko Vukovic kao predak.

  Biljana Novakov
  Subotica, Srbija
  bilja_4@yahoo.com

 7. Moja Familija Vukovic je takodje dosla iz Hercegovine. Porodicna slava je Sv Nikola. Nas ogranak se naselio kod Prolom Banje, a postoji drugi ogranak u KOnjarniku kod prokuplja. Da li neko zna nesto o poreklu grane Vukovic koja slavi Sv Nikolu? Ovaj ogranak takodje ima nadimak Botici. Ja sam procitao dosta o Vukovicima ali nigde nisam nasao podatak o onima koji slave sv Nikolu.

  Branko Vukovic
  Beograd
  drbvuk@live.com

 8. Pozdrav Vukovici,moja familija vodi porijeklo iz Gacka selo Jugovici,tu smo dosli iz Crne Gore iz kanjona Pive i Tare,kao direktni potomak spominje se Hrana Vukovic,brat Vlatka Vukovica,Krsna nam je slava Sveti Arhidjakon Stefan 9.januar

  Nebojsa Vukovic
  sarajevo Bosna i Hecegovina
  nebojsabeli@yahoo.ca

 9. Nebojša, roğaèe!!! I moji su iz kanjona Pive i Tare, i slavim takoğe sv. Stefana. Volio bih da se nekada sretnemo, oèito je da smo bliski roğaci!!!

  Aleksandar Vukoviæ
  BIH
  acogz@yahoo.com

 10. evo ja sa vuković iz sela jesenica kod splita
  pozdravljam svu rodbinu u hrvatskoj i šire

 11. Moji Vukovici su sokci,katolici…Hrvati…ima nas oko 12.000 u Hr…pozdrav svim ljudima dobre volje…Bozji blagoslov

 12. Pozdrav rodjaci!
  Moji Vukovici su iz Bijele (Boka Kotorska, Crnagora) i zivu u selu Petrovici. Slavimo Acimovdan na 22og septembru.

 13. Pozdrav
  Interesuje me stranica na fejsu ili negde drugo o Vukovicima. Moj otac je rodom iz Biljeseva kod Zenice. Slavimo slavu Sv.Djordja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here