poreklo porodice

6
9271

Po[tovani,yanima me poreklo moje porodice Miljkovi’,koji su nastanjeni u Bo[njacu kod Lebana,a deo familije je u Bivolju kod Kru[evca.Vodimo poreklo iy Drobnjaka,Leovaca,kao Stevanovi’,krsna slava Sv.Arhan]el Mihajlo.Molim pomo’ ya detalje.Hvala.

bozidar miljkoviæ
leskovac srbija
[email protected]

6 KOMENTARA

 1. Miljkoviæ nije retko prezime. Miljkoviæa koji slave krsnu Slavu sv. Arhangela MIhaila ima, rekao bih, u velikom broju na jugu Srbije. Takoğe, tih Miljkoviæa bilo je i na Kordunu (oko Slunja).
  Miljkoviæi koji slave krsnu Slavu sv. Jovana Krstitelja ima oko Gadžinog Hana (Miljkoviæi Branka Miljkoviæa – pesnika), od kojih je jedan krak koloniziran u Banatsku Crnu Goru. Naravno, mnogo Miljkoviæa ima u Beogradu, èak i u Novom Sadu.
  Ja sam potomak Miljkoviæa sa Korduna; moj deda Dane roğen je u selu Kordunski Ljeskovac, 1945. koloniziran u selo Lovas pored Vukovara, a ja sam 1991. došao u Novi Sad. Mi slavimo Aranğelovdan

  Srğan Miljkoviæ
  Novi Sad, Srbija
  [email protected]

 2. Gligorije Gorca Denic /po usvajanju/ je rodjen u porodici Miljkovic iz Leskovca koja se doselila sa Kosmeta iz Prizrena u 19 veku. Gligorije je usvojen u jednoj porodici iz Cekavice kod Bosnjaca opstina Lebane od Dene Spasica . Imao je 7 dece i mnogo unuka , praunuka koji se prezivaju Spasic. Krsnu slavu je preuzeo od usvojitelja. Ja vrlo malo znam o rodoslovu Miljkovica osim da postoje u Leskovcu familija Miljkovica po pricanju brata moga dede koji zivi u Leskovcu i zove se Vidoje Spasic. Gligorije Miljkovic Spasic je meni cukun deda po ocu. Ako Vam je ovo ime poznato znaci da smo verovatno istog porekla. U crkvi sv.Petke u Bosnjacu postoje neki podaci koji su upisani prilikom vencanja ovog dede i na osnovu toga se moze doci do tacnijih informacija. Pozdrav za Bozidara.

  Suzana / Miljkovic- Spasic/ Stamenkovic
  Appignano, Italia
  [email protected]

 3. Zdravo.Zanima me poreklo porodice Miljkovic koja je nastanjena u Toponici kod Kragujevca.Krsna slava nam je sutra 13.12.Krsna slava nam je sv.Andrej Prvozvani.Hvala unapred.

  Goran Miljkovic
  Kragujevac,Srbija
  [email protected]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here