poreklo porodice gakovic

0
1666

da li neko zna nesto o poreklu porodice gakovic

ljiljana gakovic
srbija
[email protected]

1 KOMENTAR

 1. Pretpostavlja se da je poreklo porodice Gakovic sa tromedje Bosne, Srbije i Crne Gore u dolini reke Pive. Pocetkom 18 veka Marko Gak Gakovic se seli na severo zapad u Vojnu Krjinu u okolinu Bosanske Krupe odakle su navodno svi Gakovici. Inteesantno je da su familije Gak i Gakovic u stvaru ista porodica. Ja posedujem porodicno stablo od 1764 godine od Gakovica iz Banjana i Ruiske (izmedju Bosanskog Novog i Bosanske Krupe). Kao i vecina porodica u Bosni tako i medju Gakovicima ima i pravoslavnih i muslimana. Muslimani su uglavno u Hercegovini u Mostaru i okolini.

  Dejan Gakovic
  Chicago, IL
  [email protected]

 2. Pozdrav moim prezimenjakovicima Gakovica ima u Bistrici nedaleko od Banja luke slave svetog Nikolu inasi roditelji pricali su nam kako i njima njihovi da poticemo iz Bosne ali i da nas ima jako malo

  GAKOVIC LEPA
  b
  lepa @bl.elta -kabel.com

 3. Hteo sam da dodam jos nesto.Hvala Bogu prosirili smo se i ima nas dosta porodica.Koliko ja znam jako puno porodica zivi u Rumi,Sremskoj Mitrovici,Beogradu,Vrbasu,Kuli,R.Srpskoj i u Inostranstvu,moja porodica i ja zivimo u Golubincima,nasa krsna slava je sveti Nikola i poreklo mojih dedova je iz Banjana iz Bosanske Krupe.

  Nenad Gakovic
  Stara Pazova,Golubinci,Srbija
  [email protected]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here