Poreklo porodice Milutinovic slava Sveti Jovan

14
3520

Zeleo bih da saznam ako neko zna poreklo porodice Milutinovic,slave slavu Sveti Jovan,dosli su u velikoj seobi srba sa Arsenijem Carnojevicem i nastanili se u Beocinu nadomak Novog Sada.Imaju i nadimak Sarajlijini, i to je jedina prezime Milutinovic na tom podrucju sa tim nadimkom.Svaka pomoc je mi biti dobrodosla i unapred se zahvaljujem.

Aleksandar Milutinovic
Novi Sad
[email protected]

14 KOMENTARA

 1. Ima Milutinovica u Crnoj Gori, jedni od njih na Cetinju, dosli su iz Macve, sa iskazom Sarajlija!

  Milutinovici iz Dragovoljica kod Niksica odselili su se u Macvu!

  Imam niz podataka uopste o Milutinovicima iz Crne Gore, odakle su dosli & dje su se iselili iz Crne Gore. Ukoliko te zanima, mogao bi ti negdje kasnije kad budem imao malo vise slobodnog vremena da ti dostavim te podatke. I ako ti bude od koristi, ti laboriraj na svoju ruku u isvome strazivanju.

  S postovanjem, Markus Sasa

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 2. Puno ti hvala Sasa,nesto sam i ja nacuo da moje poreklo ima veze sa Cetinjem i sa Simom Milutinovicem Sarajlijom,medjutim,kako mi je deda pokojni a bio sam mali kada se pricalo o tome,ne mogu bas da budem siguran oko detalja.

  Aleksandar Milutinovic
  Novi Sad
  [email protected]

 3. Na malo & cast je bila smoje strane!
  Aleksa´ nedrzi me za rijec, ali tolko ti obecajem dacu da se potrudim da ako nesto jos pronadjem vezano za tvoje istrazivanje sa Cetinjem, pamakar to bijo ili bili fragmentarni podaci od kojih ti u tvom istrazivanju napravi mozaik (metafora´)! U krajnosti ako ja ne uspijem (koje ce malo potrajati, tako imadi srpljenja a necu te zaboraviti budi siguran) dostavicu ti prilicno dosta podataka kome da se obratis & kako sitematski da ides putem svojeg istrazivanja. Budi uporan & imadi strpljenja!

  Spostovanjem, Markus Sasa

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 4. Aleksandar, moji su bili u velikoj seobi i ziveli u Vojvodini i onda Hrvatskoj. Pokusao sam naci tvoj broj ali ima puno sa tvojim imenom u Novom Sadu, daj mi neki podatak da te mogu naci i da porazgovaramo.

  Milutinovic
  canada

 5. Ja sam iz Beocina, i znam jednu porodicu Milutinovica koja zivi u blizini. Nisam bas sigurna za slavu,sad… Mozda je najbolje da probas preko telekomovog imenika, tamo ces ih lako pronaci.

  Natalija Davidoviæ
  Beoèin
  [email protected]

 6. Milutinovica ima u Beocinu,i da,slave Svetog Jovana,i da jesu SARAJLIJE 🙂 Poreklo im je Crnogorsko…i fakticki,mi smo dalja rodbina…znaci ima nas…moje ime je Nada

 7. Koliko znam,moja loza Milutinovic su pobjegli pred Turcima iz Podgorice,naselili su se u Dubrovniku
  Ako netko vise zna,voljela bih da to podijeli

 8. Moje dalje poreklo je iz sela Kaludra, Levački kraj, manastir Kalenić. Porodica Milutinović slavi I i II obretenije glave Sv. Jovana Krstitelja. U ovo selu po predanju su stigli iz Srema.

 9. Има ли неких Милутиновића са Косова?
  По предању , моји су дошли са Косова из околине Приштине уочи 2. Српског устанка и населили се у селу Багрдан код Јагодине.

  Милутиновић Александар

 10. Pozdrav svima, moje pitanje je da li neko zna Milutinovice slava je sveti Nikola, moji su ovde sa majevice i grada Tuzla.
  Nemogu nikako da nadjem nase porjeklo. Jer niko nema nasu slavu.
  Hvala vom na pomoci.
  Moja Mail adresa je [email protected]

 11. Moji Milutinovići su iz Sumadije tacnije selo Jovanovac kod Kragijevca) od pradede unazad ne znam. Slavimo sv Jovana svi. Ako neko ima neku informaciju dobro bi mi dosla

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here