Poreklo porodice Tomić

7
3471

Email

Trazim poreklo prezimena Tomić,krsna slava Sveti Nikola.
Baba Radoslavka i deda Radivoj Tomić,su ziveli u selu Ševarice,blizina Šapca.
Pradeda Ivan Tomić i prababa Zivana.
Čukundeda Živojin Tomić,prababa Andrijana.
Nemam informaciju da su se doselili odnekud,ako neko nesto zna neka piše,hvala.

7 KOMENTARA

  1. Pozdrav. Moj čukundeda je isto Živojin Tomić iz Zemuna bio je moler kažu da je voleo i da popije. Njegovi su isto kao iz okoline Šabca. Tetka mi je pričala da potičemo sa Cetinja. Tamo su mi rekli da su u Cetinje stigli iz Oača iz doline Morače. Eto.

  2. Da li neko zna nešto o mom dedi Tomić po majci Ružici .Poreklo koliko znam iz okoline Šabca.Bio je žandarm mislim da je zadnja služba bila u Kumanovu.Tu je rođena i moja majka.Iz priča znam da je imala brata sveštenika koga su ubili negde na Drini.Moji su bili razvedeni tako da nisam imao prilike da saznam nešto više.

  3. Tomići su porijeklom iz Crne Gore, sa Durmitora. Tamo još uvijek postoji selo Tomici i svi slave Svetog Nikolu. Jedan dio je pobjegao u Bosnu pred Turcima, jer su bili hajduci i uskoci i tu se mi pojavljujemo kao njihovi potomci. 😊

  4. Moje devojačko prezime je Tomic. Moj otac je rodjen u selu Paramun kod Kosjerić. Krsna slava je Arandjelovdan. Koliko sam mogla da vidim niko ne pominje ovaj deo Srbije a koliko znam i moj deda je tamo rodjen. Čak u tom selu i dalje žive Tomici.

  5. Ja sam čula da su dve porodice Tomića, jedni slave Sv. Nikolu a drugi Aranđelovdan. Da su pod turcima pobegli u Užice … Moji Tomići žive u okolini Aranđelovca, više od 100 godina…

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here