Trazim poreklo prezimena Blagojevic

zoran blagojevic
banjaluka BiH
[email protected]

19 KOMENTARA

 1. Podrav,Ja sam iz Bijeljine tacnije selo Sembersko selo zagoni,takodje Blagojevic,tu smo unazad u semberiji oko 250 godina na istom mjestu,slavimo svi Svetog Jovana,i navodno smo porijeklom iz Gacka

  miroslav balgojevic
  Bijeljina,Republika Srpska
  [email protected]

 2. Pozz. Nikola Blagojevic. Zivim u Pirotu, prezime sam preuzeo od predaka koji su ziveli u selu Zavoj pre potopa. Sada je na tom prostoru Zavojsko jezero.

 3. Blagojevići Čačak,Arandjelovac.2 priče za dolazak pocetkom 19.veka…Po jednoj iz Crne Gore iz okoline Nikšića i Pive a po drugoj sa Peštera.

 4. Pozz prezivam se blagojevic sasa rodjen u vukovaru poreklom iz posavine republika srpska. Slava nam je sv. Jovan.

 5. Pozz Jelena,moja prica je da smo porijeklom iz Crne Gore zivimo u Gradisci okolina Banja Luke,Republika Srpska..Inace smo rodom iz Kotor Varosa-Grabovica.Krsna slava nam je Sveti Simeon Bogoprimac

 6. Pozdrav svima.Zivimo u Banja Luci.Deda Slavko je 1950 god.dosao iz sela Smrsnica kod Visokog.Iz tog kraja dalji rodjaci po porijeklu su nam Panici,Andrici i Spasojevici.Krsna slava je Djurdjevdan.Po dedinoj prici su se dalji preci u Smrsnicu naselili preko Gacka iz okoline Pive.

 7. Поздрав свима.
  Ђедовина мојих Благојевића је у Рибнику, постоји засеок Благојевићи. Славимо Светог Николу.
  Истраживајући, сазнао сам да смо поријеклом са Пиве, крај Плужина.

 8. Pozdrav! Moja porodica Blagojevića je iz sela Cerove nedaleko od Krupnja. Tu postoji zaseok Blagojevići, ali već duži niz godina živimo u Beogradu.

 9. Zdravo svima,
  Zovem se Jovana Blagojevic i zanima me da li ima nekog ko je rodom iz Gornje Slatine, Bosanski Samac, Republika Srpska? Moj pradeda Stojan je dosao u selo Lukicevo 1948.

 10. Ja sam Sylviane JOUVE. I podnijeti ponudu kredita između pojedinaca kako bi se omogućilo da postignu svoje snove bez brige.

  Pišem tekst na ovoj stranici kako bih vam pomogao dobiti brzo i ozbiljno financiranje.

  Dakle, ako vam je potreban hitan novac, molim vas da mi odgovorite kako bih mogao podijeliti svoju ponudu.

  Moja kamatna stopa je 2,20% i proteže se na cijeli kredit. Moj kapacitet financiranja je 500.000 eura.

  E-mail: [email protected]

  Dobar vam dan.

  srdačno

 11. Ja sam u jednom od najstarijih gradova u Americi St.Augustin pronasao mjesto gdje proucavaju porodicne grbove i porijeklo prezimena. Uglavnim ne ocekujuci nista posebno pitam za prezime Blagojevic. Iznenadim se kada su rekli da se javlja od 17. vijeka i porijeklo sjeverni dio Italije. To mi je malo bilo cudno jer uvjek se najdalje porijeklo ovog prezimena vezivalo za Crnu Goru. Par godina kasnije kcerka mi je radila analizu DNK izmedju ostalog (BiH, CG) 30% dnk je sjeverni region Italije!!!

 12. Danilo blagojevic, takodje iz bukovca_donja brezna_zaseok duba. Deda mi se doselio u Prokuplje 1927. Znas li jos nesto o svom poreklu

 13. U Pivi koja je u danasnjoj Crnoj Gori postoje tri naselja Blagojevica:
  Bukovac kao temeljna naseobina i jos Duba i Zaborje. Sve jedno do drugog.
  U Bukovcu je groblje svih Blagojevica.
  Svi su slavoli Djudjevdan.
  Doziveli su, nazalost, teski genocid juna 1943. kada je u Dolima ubijeno od strane zloglasne Pric Eugen divizije 232 Blagojevica od cega su jedna tercina bila deca mladja od 10 godina.
  Do opravka nije doslo, jer su komunisti posle rata odmamili mnoge mlade Blagojevice u gradove, tako da su ta sela prakticno sada pusta sa svega destek stalnih stanovnika.
  Ja sme jedan od rodjenih u zaeoku Duba i sve ovo navodim iz prve ruke.
  Pozdravljam sve Blagojevice, ma gde da su.
  Djordjije Blagojevic, Beograd

 14. Dragi Danilo, postoji mogucnost da smo rodjaci, jer je brat moga dede upravo tih godina iz Dube otisao u okolinu Prokuplja. Nismo, nazalost nikada uspeli da kontaktiramo sa bilo kim od njegovih potomaka.
  Znam da mu je bilo ime Filip. Braca su mu bili Nikola, Milovan, Stojan i Obren i svi su ostali u Selu Duba
  Ja sam Nikolin unuk, Od Milovana i Nikole ima jos potomaka u Crnoj gori i drugde.
  Pozdrav Djordjije Blagojevic, Beograd

 15. Pozdrav svima, Nenad Blagojević iz Kruševca grada. Prezime mi je od dede Stamenka i potiče iz sela Štulac pored Vrnjačke Banje. Tu smo mnogo decenija unazad. Slavimo Đurđic. Tamo ima još dosta Blagojevića, iako sam ja već 10ak godina u BG-u, a rođen i odrastao u Kruševcu.

 16. Zdravo svima, moji preci Blagojevici su iz sela Jasenova, u blizni manjeg grada Teslic-a, Republika Srpska. Da li postoji neko ko zna da su njegovi preci sa ovih prostora? Jako bi mi bilo drago da upoznam dalje rodjake i da saznam nesto vise o svojoj rodbini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here