Zanima me poreklo prezimena Damnjanovic iz Darosave, Arandjelovac

Sasa Damnjanovic
Sindelfingen, Nemacka
sasa70@gmx.de

34 KOMENTARA

 1. Zdravo imenjace
  DAMNJANOVIC, Rapocevo (Kosmajski kraj), ogranak Jovanovica u Bjelosima (Cetinje); Bar; Sljuke (Pljevlja); ogranak Kovacevica, potomci Damnjanovi iz Crne Gore. Pozdrav M

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  sasamarkus@hotmail.com

 2. pIZIME Damjanovic bilo je i u Dalnmaciji pokraj Sibenika pokusaj sa stupis u kontakt sa uruzenjem Srba iz hrvatskr oni imaju kancekariju u Beogradu

  Dragan
  Jaksonvil USA

 3. Mene zanima da li su Damjanovici Crnogorci. Inace, Damjanovica ima na celom prostoru bivse SFRJ tako da je zaista tesko utvrditi nase pravo poreklo.

  Radomir Damjanovic
  Srbija

 4. Poštovani prezimenjaci,
  u mojoj okolici se pola sela preziva Damjanoviæ i ima nas jako puno u Slavoniji!

  Marta
  Vrpolje,Hrvatska
  martadamjan@gmail

 5. Zna li neko dalje poreklo Damnjanovica iz Jabucja/Lajkovac? Dosli iz Bosne/Osat oko 1840godine.Dobili prezime po Damjanu koji je dosao iz Bosne. Slave Miholjdan. HVALA

  sasa m. damnjanovic
  Beograd, Srbija
  lana.vuk@gmail.com

 6. pozdrav svima DAMJANOVIÆA ima I u okolici Širokoga Brijega I tu smo starosijedioci

  zdravko damjanoviæ
  Široki Brijeg , Hercegovina

 7. Interesuje me ako neko zna poreklo porodice Damnjanovic iz Loznice za vreme turaka zbog krvne osvete prebegli iz bosne? Krsna slava Nikoljdan !!! Hvala unapred.

  Damnjanovic Goran
  Beograd
  drinskivuk@yahoo.com

 8. Pozdrav za sve Damnjanovice,moji su iz Sopota potreklom

  marija damnjanovic
  beograd,srbija
  mala.marija5@ yahoo.com

 9. Dragi roğaci , u veæini smo porijekla crnogorskog iz okoline Nikšiæa i Cetinja . Moji predci su došli sa Ostroških greda u podmajevièko selo Brezik . Bila su èetiri brata , jedan je otišao u Slavoniju (Vinkovce) , a prostala trojica su ostala na prostorima današnje opštine Brèko . Odlukom nekog bega kod kog su radili jedan od potomaka dobio je ime Anto i novo prezime Antiæ . Tako da i dan danas Antiæi i Damjanoviæi , još uvijek održavaju roğaèke veze . Zajednièka im je i krsna slava sv.Ğurğic.

  Miodrag Damjanoviæi
  Brèko
  miodragd@teol.net

 10. prica starih je da smo poreklom iz makedonije ,iz velesa,slavimo slavu sv.petka.a unazad nekoliko generacija zivi i zivelo je u okolini leskovca .imamo veze sa damnjanovicima iz nisa i valjda milanovca.

  marko damnjanovic
  beograd
  dmdaman011@yahoo.com

 11. Dragi Damnjanovici,

  Ukoliko ja znam, i kako mi je moja baba pricala, poreklom potice ime Damnjanovic iz Crne Gore, moj deda se inace prezivao Damnjanovic, a oni su se davno preselili iz Crne Gore u Ravnu Goru, gde do sad nas ima dosta. Ima nas i u Gornjem Milanovcu, kako znam!

  Pozdrav za sve vas!

  Maja Jordacevic
  Rotterdam, Holandija
  maja007@gmail.com

 12. Pozdrav svima,

  Moje poreklo vodi iz sela oko Gornjeg Milanovca. Po prici rodjaka dosli smo u te krajeve negde iz okoline Sjenice. Nameravam u najskorije vreme kada me put navede ka tom kraju da posetim lokalnu crkvu i da udjem u trag poreklu. To sto ima toliko damnjanovica po celoj SFRJ ne mora da znaci nista odredjeno tj da smo istog porekla ali valjalo bi zarad svih nas da ustanovimo odakle i kada smo poceli da nosimo to prezime.

  Pozdrav svima.

  Zoran Damnjanovic
  Beograd, Srbija
  zoran.damnjanovic@open.telekom.rs

 13. Ja sam iz Sremske Mitrovice,moji su dosli iz okoline Bratunca(Vranesevici),znam najdalje do cukundede Jovana Damnjanovica rodjenog oko 1870-e god….Ako postoji neko sa slicnom pricom,i ako ima Damnjanovica poreklom iz okoline Bratunca i Srebrenice,neka ostavi poruku….

  Dalibor Damnjanovic
  Sremska Mitrovica,Srbija
  materazzi1985@gmail.com

 14. Dragi Damnjanovici,
  moji su pretci poreklom iz Barica, kod Obrenovca. Stari ljudi su me zvali “Cincarka” kada sam bila mala. Kada sam pitala baku zasto, rekla je da je poreklo porodice cincarsko, spominjala je i nekog Trajceta, koji se naselio u Baricu, a dosao negde iz Grcke ili Makedonije, negde oko 1860-70 u Baric. Otac mi je pricao da su bila dva brata koji su zajedno krenuli iz Grcke ili Makedonije, da su se na tom putu razdvojili i da je jedan brat ostao u nekom selu blizu Gornjeg Milanovca, a drugi brat-Trajce nastavio dalje i nastanio se u Baricu.
  Krsna slava nam je sveti Nikola.
  pozdrav za sve Damnjanovice

 15. Miljana Damnjanovic, Ja sam udato Damnjanović, ali poreklo moga supruga vodi iz Stare Hercegovine, okolina Nevesinja. Pre 200 godina su se doselili u Maćvu, gde i danas žive. Prezime je sa slovom NJ. Oni vode poreklo od Damnjana Gradičanskog, tako je bar zapisano u crkvi u Bogatiću (okolina Šapca). Slavimo Svetog Nikolu.
  Mi inače živimo u Novom Sadu.
  Ako je nekom interewsantno i želi više da sazna može nas kontaktirati na mejl

 16. Ja sam Aleksandar Damnjanovic iz Beograda.Otac i mnogobrojna familija vode do mesta Stubla okolina Bojnika
  kod Leskovca.Poreklo vodi do okoline Cetinja stare Srbije.Slavimo Arandelovdan.Poreklo vodimo od Sava Damnjanovica patrijarha u Cetinju.Ako neko ima bilo kakvu informaciju neka se obrati mejlom.
  Pozdrav

 17. Porodica moje mame Damjanovici 1835 god dosli su u Dobrosevice kod Sarajeva sa Durmitora.Znaci iz Crne Gore u to vrijeme je bila seoba za Damjanovice diljem prostora ex Jugoslavie .Moj deda se zvao Luka otac Vukan govorio je da su svi Damjanovici iz Crne Gore.Lp

 18. Pozdrav Damjanovicima ja sam iz jednog malog gradica samca iz bosne mene zanima loza Damjanovica koji su negdje oko 1835 godine doselili na podrucje bosne i hercegovine moji su dosli u samac a ostali po bosni se rastrkali mislim sanski most banjaluka sarajevo ibokoline koliko sam ja skonto citajuci o porijeklu morali su se rastrkati po citavoj bosni radi krvne osvete ako nadju neke nece naci sve i zato smo rastrkani svuda volio bih ako mozemo zajedno da pokusamo povezati porijeklo mene mozete kontaktirati na email. Zikoziks85.zd@gmail.com
  Viber. 004368181892258
  Mob. 0038765888894
  Mob. 004368120674296
  Pozdrav od Zike Damjanovic

 19. Pozdrav.. Pre par godina poceo sam istrazivati i polako praviti porodicno stablo i naisao sam na jedan podatak da smo se mi prezivali Damjanović i da smo iz Crne Gore poreklom. A to se prenosilo s koljena na koljeno. I nedavno citam jedan clanak da je bas u Crnoj Gori bilo Damjanovica al da su skoro svi kako su se selili mjenjali prezime. Tako da se mi sad prezivamo Šuvajlo

 20. Cunuk cunuk cukun deda moj zvao se Zivko i imao je 3 sina, najmladjeg Damnjana po kome i nosim prezime.
  Inace Zivko je dosao uz CG ns Kopaonik, ali nigde nisam nasao podatak kako se Zivko prezivao

 21. Da li neko zna poreklo Damnjanovic iz Kragujevca krsna slava Djurdjic

  Pozdrav
  Djordje Damnjanovix

 22. Dragi moji prezimenjaci…Damjanovici su veliko pleme koje vodi porijeklo sa Ceva kod Cetinja a ima ih dosta i sa Velestova…inace pleme Ozrinica i slave Arandjelovdan i Nikoljdan. Dosta njih je odselilo za Sumadiju i dio se prezvao Damnjanovic a slavu su promijenili.

 23. Moji Damjanovici slave krsnu slavu Lucindan sv.Luka 31.10.Ko zna vise javite se.Znam da mi je djed govorio nikad nemoj da bi se udala za Damjanovica ma od kuda da je rod smo ista loza rasijana po svijetu.

 24. Zlatan Damljanovic, krsna slava Djurdjevdan. Zivim u Macvi. Čukundeda Damljan doselio iz Crne Gore u Skelane. Imao sinove Radovana i Milovana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here