Poreklo prezimena Francer

17
3495

Zanima me stablo i poreklo prezimena Francer,ako je ikako moguce…ne mogu nigde nista da nadjem???

Tina Francer
Novi Sad,Srbija
[email protected]

17 KOMENTARA

 1. Dobro vece Tina
  Zalim, nemam nikakve podatke bas na tvoje prezime Francer, medjuti, prilozicu ti ono sto imam, priblizno tvojemu. Ako ti bude voljalo & od koristi jos bolje. Prije toga zelim da urucim pozdrav lijepom gradu Novom Sadu!

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 2. FRANOVIC, ogranak Ljubisa u Pastrovicima & kao: BEGOVIC = FRANJOVIC; u krtolska naselja u Grbalj dosli iz Stare Crne Gore; Kotor; Dobrota, Skaljari & Stoliv (Boka Kotorska) porijeklom iz Stare Crne Gore; Bjelica (Cetinje); Sutomore (Bar) 1911. god.; Gornji Brceli (Crmnica); Franovica ima iseljenih u Banatu SAD.

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 3. To bi bilo to Tina sto sam imao da ti prilozim od podataka & stvarno mi je zao sto nemogu da ti vise pomognem. Zelim ti sretno u tvome istrazivanju, svako dobro & zivjela! Pozdrav Novom Sadu.
  Spostovanjem, Markus Sasa

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 4. Zanima me da li neko zna poreklo prezimena Medin,prezime je prilicno retko i vecina verovatno nije ni cula za njega,zapravo,to je prezime mog dede i zanima me za koju je religiju vezano.Unapred hvala.

  Aleksandra
  Srbija,Bela Crkva
  [email protected]

 5. Zanima me poreklo mağarske porodice Lonkai. Imam nekih indicija da su poreklom iz Èeške i to neka grofovska porodica, ali tada prezime nije tako glasilo. Gde mogu proveriti sve ovo?

  Vesna Ogrizoviæ
  srbija
  [email protected]

 6. Zanima me porijeklo moga prezimena Medin,neki kazu da smo dosli iz Spanije a neki da poticemo od Bosanskoga grofa Petra Sladojevica..molim vas ako mozete da mi kazete gdje mogu da provjerim tacno porijeklo?ili ako mozete vi da mi kazete?

  Stefan Medin
  Petrovac na moru,Crna Gora
  http://[email protected]

 7. pravo je vraneta jel smo dosli iz vranjine sa kosova oko 970 te godine u maine u knezini budva u selo lapcice i smatramo se za starosedioce ovog kraja.za vrijeme austro ugarske; jel se v cita kao f ;u nemackom smo dobili franeta a ne vraneta.klasicna laz da smo iz francuske!. dobili smo nadimak francuzi jel je to izvedeno iz franeta zli jezici su htjeli da nam se svete pogrdnim imenom jel se nismo dali pokatoliciti
  sa postovanjem dusan franeta lapcici budva

  dusan franeta
  budva crna gora
  [email protected]

 8. pozdrav Tina,
  Istvan Francer iz Subotice i moja malenkost smo proveli 5 godina (1975-1980) na FPU u Beogradu.
  Istvan je bio na katedri kostim i ubrzo posle studija je otishao u Budimpeshtu, pa Italiju i u USA.
  Dok je bio u Yugi stanovao je u Patrisa Lumumbe (Subotichka MZ “Aleksandrovo”) a njegov otac Stevan je imao galeriju u D. Tucovicja (ne secjam se broja) i mozhda, ako te put odnese na sever, mozhesh pronacji vishe.
  Inache prezime Francer ima zanimljive i razgranate korene…od jevrejskih do baltichkih, shkotskih.
  Neke podatke mozhesh videti na prilozhenom linku

  https://www.ancestry.com/name-origin?surname=francer
  pozdrav
  Bane

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here