Poreklo prezimena Grmusa?

9
5228

Poreklo prezimena Grmusa?Ko zna………..

Tanja
Novi Sad, Srbija
[email protected]

9 KOMENTARA

 1. moja majka je bila vasilija grmusa, deda se zvao krsta a majka djuka.
  poreklo iz Dalmacije, Knin/ Plavno.

  Doselili se na UB kod Valjeva.

  Znam da postoji familija u Kanadi isto

  pozdrav

  viki Grmusa
  Nemacka
  [email protected]

 2. Mi smo Grmuse iz Novih Karlovaca kod Indjije. I moj tata i deda i pradeda i cukundeda su ziveli u Sremu, a postoji prica da su doselili u XVIII veku

  Jeca Grmusa
  Beograd
  [email protected]

 3. Moja majka je iz Grmusa, iz sela Plavna kod Knina. Nekim izvorima sam nasao podatak da su se Grmuse doselile u Plavno u drugoj deceniji 18 vjeka iz Bjelajskog polja u Bosni. Grmuse u Plavnu je jedan zaseok, desna strana ispod Pljesevice planine. Bili su pretezno cetnici u drugom svjetskom ratu. Od Grmusa ima ih koji nisu rod. recimo moja Ujna koja zivi u Kanadi samo je par kuca od kuce mog djeda i nisu rodjaci. A u kanadi Imam Ujaka Dusana i Ujnu Koviljku imaju dvije cerke. Ujnina familija se poslej Oluje 1995 doselila na UB. Javite se da pricamo malo.
  [email protected]

 4. Poreklo Grmusa po onome sto Sam nasao(muska linija)trazite u plemenu Bogunovica jer smo svojta,mislim da I’ma oko 36 porodica.Moze se istraziti dosta daleko pozzz

 5. Pozdrav, moji su iz sela Goleša pored Banje Luke. Pokušavam da otkrijem njihovo porijeklo, no podaci su često kontradiktorni. Kako sam čitao na internetu, Grmuša ima u Plavnu pored Knina, na Baniji (oko Gline i Petrinje), ispod Zmijanja, oko Cazina..Vrlo karakteristično prezime, gotovo svi slave Jovanjdan, no teško je otkriti da li su svi međusobno povezani, koliko i odakle su eventualno došli.

  Veoma me zanima porijeklo Grmuša i volio bih da komuniciram sa ljudima koji imaju više informacija o tome.

  Pozdrav
  Milko Grmuša
  Banja Luka
  [email protected]

 6. Pozdrav za sve Grmuse ,a posebno za moje iz Plavns kod Knina ja nesto bas i neznam ,sramota ali obecavam da cu se malo raspitati,Milan Savic tvoja ujina je moja sestra,a u selu smo svi bili familija sem dvije kuce,i bas za njega se udala moja sestra i tako nije ni promjenila prezime.