Poreklo prezimena Jovic-Jovanovic

12
5101

Molim Vas da mi odgovorite o poreklu prezimena Jovic-Jovanovic.Moj deda je Zivojin Jovanovic ,a negov otac Jevrem Jovic,a njegov otac Vasko Jovic,a pre njega Zika Jovic.Svi su poreklom iz Krajkovca(opstina Merosina).Unapred hvala.

Sasa Jovanovic
Krusevac,Srbija
[email protected]

12 KOMENTARA

 1. Mog dedu je usvojio jedan od Jovica iz Krajkovca i presao da zivi u Donju Recicu kod Prokuplja. Sada i ja nosim to prezime. Mozda smo i rod. Moja slava je takodje, sv. Nikola… Voleo bih da se cujemo.

  Jovic Nebojsa
  Sremski Karlovci

 2. Pozdrav svima.

  I moji slave Sv. Nikolu, a ne znam nista o porijeklu, to jeste odakle poticemo. A to sto mi je jos interesantnije je da deda nije imao bracu, njegov otac nije imao bracu i dalje se ne zna.

  Malo mi je ne moguce da ne postoji niko od Jovica da nam je rod.

  A da navedem i to da smo do 1992. godine zivjeli u Pozarnici kod Tuzle.

  Ako je neko istrazivao ili nasao bilo sta o porijeklu Jovica, neka mi posalje na e-mail.

  Pozdrav

  Svjetlana Jovic-Karanovic
  Banja Luka, BiH
  [email protected]

 3. Meni je deda rekao (koji je inace sa Ticeva u Bosni) da Jovici nikada nisu menjali prezime i slavu .tako da ko je jovic i slavi Sv . Nikolu, kao mi, trebalo bi da su rod.
  Deda mi ima 92 godine, ako nekog zanima nesto o jovicima nek mi posalje mail

  Ana Jovic
  novi sad
  [email protected]

 4. Otac mi je iz rodom iz Opstine Maglaj, selo Osve ali je kao dete dosao u NS i tu ostao da zivi. Slavimo sv. Nikolu.

 5. moji su porjeklom iz sela varosluk opstina travnik,slavimo nikoljdan a postoji spomenik na nasem groblju od nekog maksima jovic 1786 samo se vid da je umro i da pociva .pre neki dan sam poceo da pravim rodoslov od starijih ljudi koji se jos sjecaju

 6. Pozdrav
  Deda(Jovic) je iz okoline Vranja selo Sikirje,bio je jedanaesto ili dvanaesto dete.Ozenio se i ziveo u Zajecaru.Slavio je Sv.Nikolu.Ne poznajem nikog sa dedine linije(na zalost) a verovatno ih ima puno..
  Ako se neko prepozna neka pise
  [email protected]
  Pozdrav

 7. Ja sam Jovic zivim u Vojvodini i cuo sam da je pleme Jovic sa Kosova migriralo i moji su stigli u Dalmaciju odande mi je deda ,pa su prababu proterali devedesetih za vreme rata.slava Sveti Ilija .

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here