Poreklo prezimena Krajnovic

8
2842

Postovane/i,
molim Vas da ukoliko imate saznanja o poreklu porodice Krajnovic (porodica moje majke je iz Like, Hrvatska), kao i varijante tog prezimena sa i i ij, mo javte.
Unapred se zahvaljujem,
Srdacan opzdrav
Daniejla

Danijela Bjelic
Beograd, Srbija
[email protected]ail.com

8 KOMENTARA

 1. Veliki pozdrav Danijela, kontaktiracu ja tebe ili ti mene na mail. Tamo cu ti detaljno objasniti, sa i i ij su prezimena ljudi koji vode poreklo iz Bosne, a mi poticemo kao sto si i navela iz Like-Srbi. Uskoro planiram da pravim digitalno porodicno stablo nase loze… Pozdrav

  Nemanja Krajnovic
  Ostojicevo, Srbija
  [email protected]

 2. Poznato mi je za Krajnoviće koji su živeli u Lici kod Bruvna. Bilo ih je u nekoliko zaselaka oko Bruvna gde su naseljeni oko 1696. g. iz Divosela, zajedno sa Obradovićima, Radakovićima i Plećašima. Oni su osnovali Bruvno a u Divoselo su stigli iz okoline Otočca oko 1688. g. Prvi put su zapisani u Bruvnu pod prezimenom Kraina. Prvi kućni starešina im je bio Marko, mislim da je bio seoski sveštenik.

 3. Ispravka: Marko Kraina je bio porkulab sela- vojni zapovednik u rangu današnjeg poručnika. Seoski sveštenik je bio Marko Krneta.

 4. Moj djed Ilija rodom iz Bosanskog broda. Preselio se na otok Krk. Moj otac je rekao da su oni najvjerovatnije negdje iz Like. Ali sve to usput. Jedan nadvožnjak kod Modruša kod Ogulina zove se Krajine… Ima to kakve veze možda?

 5. Da li neko zna pricu o migraciji porodica-Krainovic-Krajinovic- koji su migrirali za Brazil? Pocetak 20g veka,mozda i posle II svetskog rata

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here