Postovani urednice,

Poreklom sam iz sela Lebine kod Paracina, porodicna slava nam je Arandjelovdan. Iz prica znam da smo u srodstvu sa Marjanovicima(po braci Marjan i Manojlo), dobio sam podatke iz crngorskog biroa o prezimenima, ali informacija o poreklu prezimena Manojlovic je za crnogorsko podrucje.

Unapred zahvalan

Ljubisa

Ljubisa Manojlovic
Melburn,Australija
[email protected]

16 KOMENTARA

 1. poz zemo,secam se jedne emisije-gost je bio glumac Miki Manojlovic,pricao je i o svom poreklu-navodno da je prvi naziv bio Manojlis i da su iz okoline Larise u Grèkoj! Osvajanjem Cara Dušana taj deo je potpao pod Dušanovo Carstvo-u 14 veku,pa su verovatno tada sa Manojlis presli na Manojlovic.To je njegova loza,mozda je i tvoja!?!

  Branislav Æurèiæ
  baèka palanka srbija
  [email protected]

 2. Gospodine urednice,
  Da li je stvarno poreklo prezimena Manojlovic grcko? Otac mi je rodjen u selu Gracacu kod Kraljeva.
  Zahvaljujem,
  Ljiljana Manojlovic, Jagodina

  Ljiljana Manojlovic
  Jagodina(Svetozarevo), Srbija
  [email protected]

 3. KAKVI STE VI IDIOTI…ZA VREME NANJICA SRBI SU ZIVELI U DANASNJOJ MAKEDONIJI -GRKCI- DEOI NA PELOPONEZU..SADA IZMISLJATE BAS KAO OVAJ NESRECNI MASON AMANOJLOVIC DA STE GRCI…ZABORAVILI IDIOTI ISTORIJU

  SRPKINJA
  BEOGRAD
  [email protected]

 4. Rodonacelnik Porodice Manojlovica je Manojlo Kosovac iz 13 Veka i poticete sa Srpskog Kosova, okolina gracanice, Manojlno je ustupio zemlju Kralju Milutinu da se napravi Gracanica, inace iz te loze je i Banovic Strahinja (Strahinja Manojlovic) koji je poginuo u Kosovskoj bici…. ovo znam jer mi se pokojna Baka sa oceve strane prezivala Manojlovic pa sam malo istrazivao.

 5. Ja sam Manojlović iz mjesta Pridjel, Doboj, Republika Srpska. Ima nas 71 kuća i slavimo Đurđevdan. Poznato nam je šest generacija unazad, ali ne sedma i odakle smo došli. Ako neko nešto zna neka javi, hvala.

 6. MANOJLOVICI

  Moje ime je Slobodan
  Deda Vojo
  Baka Janja
  Otac Nevenko
  Majka Svjetlana
  Brat Aleksandar

  Iz mesta Visko (Kula Banjer)

  mene zanima odakle su moji MANOJLOVICI doselili u Visoko i dalje u nazad

  unapred zahvalan..

 7. MANOJLOVICI SU IZ BECEJA BOGATASI I IMALI SU IMANJA PORED DUNDJERSKIH I PORODICNA GROBNICA IM JE U BECEJU !!! BILI SU POSLE DUBDHERSKIH NAJBOGATIJA SRPSKA PORODICA U VOJVODINI I U DOBA AUSTROUGARSKE!!!

 8. #MARKO#
  i moj deda i pradeda su iz Ivosevaca iz porodice Manojlovic,zvali su ih Kebići. Deda je imao 4 brata,Svetozara,Nikolu,Jovu,Micu,a on je Momcilo.

 9. Moj pradjed je Jovan a djed Rade.Poticemo iz Golije-Čaradje.Po prici starijih poticemo od porodice Orlovica pa ako neko moze da potvrdi ovo.Slavimo Svetog Jovana

 10. Mi smo vec vise od dest generacija (koliko mozemo da se setimo) u Beogradu,slavimo sv Arhangela Gavrila 8.aprila,po prici starih sa Stefanom Lazarevice je posao i jedan od sinova Banovic Strahinje pa eto i nas…

 11. Ja sam od Manojlovića iz Goraždevca kod Peći. Vekovima smo tu živeli,ima nas i sada. Priče mog oca se slažu sa pisanjem Bogoljuba Jankovića ovde. U rodu smo sa Banović Strahinjom,samo moji tvrde da smo došli iz okoline Goražda BiH, bežeći pred turcima i da se pleme podelilo na dva dela,jedni su dosli u Metohiju,a drugi su otisli za Kolasin u Crnu Goru.

 12. Veljko Manojlovic
  Otac Zoran
  Deda Milija
  Pradeda Milosav
  Cukun deda Milija

  Rodom sam iz zaseoka Drenova, selo Lisa , Ivanjica. Moji predci su tu vec vekovima i zanima me odakle su dosli tu, slavimo Arandjelovdan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here