Poreklo prezimena Miljuš

11
4634

Znam samo da ovo prezime potièe iz Like, a moji preci su se na prostore Srema iz Like doseli pre par stotina godina. Voleo bih da saznam bilo kakvu informaciju o prezimenu. I da li je ono zaista Vlaško?

Milutin Miljuš
Belegiš
[email protected]

11 KOMENTARA

 1. Dragi rogaèe,

  Miljuši iz like pripadaju plemenu – bratstvu Bogunoviæa iz Raške koji su direktni potomci Nemanjiæa. Nama je porodièno stablo krenuo da radi jedan Zemunski istorièar i uskoro bi trebao da bude gotov pa se mo?emo èuti.

  Pozdrav!
  Marko

  Marko Miljuš
  Novi Sad, Srbija
  [email protected]

 2. Poštovani rode,
  hvala na informaciji. Ja jedino znam da su iz bratstva Bogunoviæa. Naravno voleo bih da saznam nešto više o poreklu prezimena i kojuda se kretala naša familija.
  Ja sve hocu da krenem malo u to istra?ivanje a nikako da krenem, treba tu dosta i vremena.
  Ako saznas nešto ili ako nekako mogu da podelim, bio bih ti zahvalan.
  Srdaèan pozdrav,
  Milutin

  Milutin Miljuš
  Belegiš, Srbija
  [email protected]

 3. Божидар Кљајевић, етнолог, историчар, географ и књижевник, објавио је дванаесту књигу. После прошлогодишње, „Потомци Немањића у српском роду” сад је издао „Старе српске племићке породице у Херцеговини”.Рођен је 6. јануара 1953. у Косаници код Пљеваља.
  Моја мајка је од Миљуша из Дерингаја, општина Грачац. Уз велике напоре сам успео да сложим коцкице одакле су Милјуши. У томе ми је много Помогао Божидар Кљајевић из Земуна. Из старе Србије преко Црне горе Дубровника и Херцеговине, велико братство Богуновића је из Плавна у Далмацији прешло у лику на врело Зрманје 1689. Братство се поделило на многа презимена; Милјуши, Обрадовићи, Шкундрићи Цветичани, Крајновићи итд. Сви славе Светог Јована, и порекло им је од Богуна Немањића, синовца Душана силног који је у пратнји у 14 веку остао у Дубровнику и тако се раширило братство. Неки су прихватили католичку веру а неки муслиманску. Све потанко је Божидар описао у његовој књизи “Потомци Немањића у српском роду”

  Поздрав свим браственицима Богуновића и наричито Миљушима.

  Бранислав Јоцић
  Београд, Србија
  [email protected]

 4. Miljusi-Milushi znam da ima Albanaca ,zive u Tropoji sada Bajram Curi muslimanske vereispovesti, ima selo koji broji Cetrdeset domacinstava zove se Markaj selo ima takodje u Tirani kao i u Crnoj Gori,Njemackoj ,SAD,znam ima u Hrvatskoj Srbiji Vojvodini ,kazu neka saznanja da su bili dva brata kraso i vaso od krasa su krasniqi a od vasa vasojevici,
  ,pozdrav svim brastvenicima Miljus-Milush.

 5. Moji su isto doselili iz Like prije puno godina u Bjelovarski kraj. Ja sam sedmi rođen u Bjelovaru. Po priči pokojnog pradjeda naša loza potječe iz Crne Gore njegov pradjed Andrej lugar iz Crne Gore došao u Liku na službu i tu upozna Martu kćer nadlugara. Oženili se i došli u Rovišće. Tu imali dva sina Andreja ozljeđuje ris ili neka druga divlja mačketina i on se sa ženom Martom vraća u Liku a sinovi ostaju. To je priča mog pradjeda Milana Miljuša.

 6. Moja bala je Miljuš Milka iz Like od oca Petra Miljuša i ja ne znam nista o mojoj familiji jwr je ona 57 dosla u okolinu Pozarevca a umrla 1999. Ako postoji neko od familije ja bih voleo da ih upoznam

 7. I moja baka po mami je Miljuš, iz Like je iz Gračaca, Mazina..volela bih znati sve o poreklu.
  Pozdrav iz Niša

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here