Poreklo prezimena Popadic

36
5659

Molim vas ako neko moze da mi posalje na mail ili ovde odgovori gde mogu naci poreklo prezimena POPADIC???!!! U napred hvala!

Marija Popadic
Crna Gora
[email protected]

36 KOMENTARA

 1. Pozdrav pljevljakinji
  Marija, preokupiran sam sa drugim stvarima, ali ti za sad dajem “rijec” da cu ti izaci u susret & prilozicu ti ono sto znam. Ocekuj odgovor od mene u toku ovih dana, pokusacu da to bude sto prije & veliki pozdrav Crnoj Gori.
  S postovanjem, Markus Sasa

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 2. Zdravo Marija
  Tvojih Popadica, kao sto ti je sigurno & poznato, medju kojima se & javljas u Pljevaljskom podrucju, ima ih: Kakmuzi, Ogradjenica, Strmedja, Juncevica, Kamena Gora, Pljevaljsko Polje, Obarda, Otilovici, Zvjezd, Vijenac, od njih su: Kosoric, Subara, Jelovac, Milicevic, Cirkovic, Cuver.

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 3. Popadica je bilo dosta i u Hrvatskoj,Dosta ih je bilo u selu Mala Londzica kod Nasica.Mnoge su poklali Hrvati u drugom ratu,a u ovome ih proterali.Ostalo nesto starijih.Slavili su vecinom SVETOG STEFANA slavu.Deda mi pricao da su doselili iz Crne Gore Ili BiH,ali nije siguran bio ni on.

  milovan popadic
  manchester UK
  [email protected]

 4. Popadiæi koje Milovan spominje su porijeklom iz Crne Gore,Pljevlja, odakle su došli u Slavoniju, 1613 godine i sa Cvjetkoviæima osnovali selo Mala Londžica, gdje ih i danas ima, niti jedan od Popadiæa nije ubijen u ratu u Našicama, a Milovanova sestra LJuba i dan danas živi u Našicama i ima privatni biznis. Obzirom da smo porijeklom pravi Crnogorci, šak krvlju vezani sa Njegoševom familijom, molim sve èasne i poštene ljude da ne slušaju što nam govori Milovan, propali vozaè sa našièke cementare

  Djuro Uscebrka
  Nasice,Hrvatska

 5. Molio bih vas da mi neko opsirnije razjasni poreklo porodice Jelovac, kad su se i zasto odvojili od porodice Popadic, kuda su vodili pravci raseljavanja i sl. Takodje me interesuje odakle se porodica Popadic doselila u Pljevaljski kraj, od koga vodi poreklo itd. Ukoliko neko ima podatke u kojim dokumentima mogu da nadjem nesto vise detalja na ovu temu, da mi posalje naslove i autore eventualnih dokumenata kako bih ih lakse pronasao. Molim vas da mi odgovore saljete na navedenu e-mail adresu. Unapred hvala!!!

  radoman jelovac
  Sivac, Srbija
  [email protected]

 6. ja zaista nisam ni znala da smo mi nekad bili jedna porodica. Raspitacu se pa ti pise.
  Hvala mnogo svima koji su se potrudili da mi priblize istopiju mog prezimena!!!!!!!!!

  marija popadic
  podgorica
  [email protected]

 7. Popadiæi (izgovor sa dugim slvom a) su porijeklom Crnogorci, preci Njegoševog sveæenstva, kao i Petroviæi s kojima su u krvnom srodstvu, a kojima pripada i Petar Petroviæ. Popadiæi kod kojih se a u prezimenu izgovara kratko su porijeklom iz centralne Srbije, odakle su pred Turcima došli u Mrkonjiæ Grad, pa u Slavoniju (okolica Našica) da bi se raselili širom Slavonije, a danas ih najviše ima u Vukovaru i okolici. Oni prvi spomenuti, Crnogorci, su takoğer pred Turcima izbjegli, ali direktno u Slavoniju – takoğer okolica Našica – selo Mala Londžica, koju su zajedno sa familijo Cvjetkoviæa osnovali, danas ih ima živih u Našicama, Vinkovcima, Osijeku, Baranji, Njemaèkoj, Velikoj Britaniji.

  Djuro Ušæebrka
  Našice,

 8. Poreklo svih Popadiæa na ovome svetu vodi negde od Grahova u sadašnjoj dr?avi Crnoj Gori. Tamo su turci oko 1400g posekli popa koji je bunio narod protiv turaka, a zatim je popadija pobegla sa 7 sinova. Odatle svi mi Popadiæi vodimo poreklo.

  Pozdrav svima

  Dejan Popadiæ
  Novi Sad, Srbija
  [email protected]

 9. Ja sam Zoran Popadic rodjen u Zemunu ( 1966) moj otac Dusan je rodjen ( 1941) u Mrkonjic Gradu BIH moj djed Pero je isto rodjen ( 1912) u Mrkonjic Gradu selo Ocune imao je jos dva brati Niko i Milan i jednu sestru Janju, moj pradjed se zvao Jovo koji je imao jos jednog brata ja na zalost sad neznam kako se on zvao imao je samo zensku decu koja su se udala i ja o njima neznam nista .Iz price moga djeda znam da su njegova baba sa dva sina dosla iz pravca Grahova BIH gde je njegov djed poginuo ili umro a baba je sa dva sina dosla nekako do Mrkonjic Grada i tu su se nastanili.Isto tako po njgovom secanju i iz prica starijih zna da su poreklom iz Crne Gore misli da je iz Berana selo neko u okolini a slava nam je Sveti Jovan. Pa bih molio ako neko zna vise o tome ko smo i odakle smo da mi javi veliki pozdrav za sve.

 10. Na Pešteru selo malo
  Budjevo se ono zove.
  Popadiće časne dalo
  one stare, al i nove.

  Kao mali odlazio
  čuv’o ovce iz zabave.
  Uvijek tamo srecan bio
  a Nikolu moji slave.

  Budjevska je ovca slavna
  i poštenje dobrih ljudi.
  Sjećanja se jave davna
  k’o Budjevac častan budi.

  Dragan Popadic

 11. ja sam Dusanka Popadic , rodjena u Somboru, a moji roditelji vode poreklo ij Janja-STROJICE, opstina Sipovo-
  Kao i svi vi o poreklu znam iz prica mojih roditelja i dede i striceva, da je poreklo nase bilo od Janjica, a da je prezime Popadi, dobijeno upravo zbog toga sto je nko od predaka takodje se suprostavio turcima, pa je boravio u manastiru i diobio to prezime… Čula sam mnogo slicnih prica i pitanje je sta je zaista tacno .Svakako mi je drago da postoji ovakva stranica gde se moze povezati rod i napraviti drvo predaka i potomaka.Moj otac se zvao Joso od Djure i Trivune Popadic, a Djurin rodjeni brat je Svetko Popadic.MOJ pradeda se zvao Mitar.

 12. popadići su pravoslavci , a janj je od rimskog božanstva Janus -dva liica -održali pravoslavni identitet i pod turcima -pa i danas su samo pravoslavci-živjeli po čukama i tako se održali.ne moraju imati zajedničko porijeklo-svaka porodica ima svoj put.a što se srba tiče reći će prof. Deretić svi su srbi!za rimljane su bili pokoreni servi -robovi.nomadskki stočari ,pa se tako pojave ekonomske asocijacije-plemena ,prezimena jačih porodica koja su se održala zahvaljujući plemenskoj kulturi življenja.

 13. Otkuda ovaj Uscebrka toliko zna o Popadicima.?
  Meni su pricali da je bio jedan Uscebrka policajac prodani kao i njegov otac koji je ljude prisilno terao na rad u drvnu industriju kod Nasica.A cim je poceo rat pobegao.Sobzirom da je i sada u NDH jasno je ciji je bio i ostao.

 14. Popadica ima mnogo u Sipovu tacnije Janj.Slavimo Djurdjevdan.Mnogo Popadica je odselio u Srbiju u proslom ratu
  Zanima me gdje nas sve ima i odakle su nam korijeni.

 15. Pozdrav ja sam Marko Popadic rodjen 1995 u Zemunu deda Jovo mi je iz Mrkonjic grada tacnije selo Kopljevic 1954 godine dosao u Zemun.Slava mi je sveti Marko. Pradeda mi se zvao Branko.

 16. Dobro veče svima:-) Popadića ima i u Kraljevu i u Kragujevcu a rodom su iz Buđeva i slave Sv. Nikolu.

 17. Znaci,nas Srbijanaca u Sbiji,a narocito u Bg-u i Vojvodini u poslednjih 500 god.(moja porodica je od 1452.iz okoline Beograda) je za ispod”jednu sljivu”….

 18. Pljevljaci kažu Pljevljakinja pa tako mi je i e-mail. Sto se tice prezimena ustaljena je prica oko popadije i sinova (neko kaze 7 neko 3 sina da je imala). Veliki pozdrav za sve Popadiće.

 19. Mojoj majci je devojačko prezime Radovanović i došla sam u posed porodičnog stabla. Ono što mi je zapalo za oko je to što su se moji askurđel i askurđela zvali Radovan i Jana Popadić iz sela Vojska kod Jagodine. Oni su imali sinove Radoja (Rajka) i Nikolu (rodjen 1848.) i oni su promenili prezime u Radovanović, po ocu Radovanu. Slava Sveti Nikola.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here