POREKLO PREZIMENA SAKAR!!!!!!

0
1835

Moj pradeda Djoko Perisic, poreklom iz Kosijera (CG), a rodjen u Donjoj gorici (CG), promenio je prezime Sakar, kako mu je pisalo u jednom pasosu, u Perisic, po svom stricu Perisi. Danas u Crnoj Gori nema nikog sa tim prezimenom, dok u Zadru i jos nekim Hrvatskim gradovima zivi nekoliko porodica. Djokov otac se zvao Filip, a deda Mato. Ako neko zna bilo sta o Sakarima, molio bih ga da mi javi.

Branko Perisic
Beograd, Srbija
[email protected]

1 KOMENTAR

 1. Zdravo Branko

  Ponovo ja, Markus(sh) Sas(sh)a ti se javlja & pozivam ti se na Gornju Goricu. Interesuje me, sobzirom da ti je pradjed rodjen u Donjoj Gorici, koje se nalazi u Ljeskopolju sto bi trebalo da znas; kada ti je pradjed rodjen!?
  Meni je majka iz Gornje Gorice, rodom od Bulatovica, porijeklom Rovcanka. Nikad nisam cuo za Perisice u Donjoj Gorici, znam tolko sto se tice bratstava da u njoj zive: Mugose, Milici, Berilaze, Vratnice, Popovici & Markovici & Stojanovici & Boljevici. Ovdje su Mugose najstarije bratstvo. Smatra se da su ovdje doseljeni u 15. v., u doba Ivana Crnojevica. Inace, mi je prababa od Mugosa!

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 2. Ako nikad nisi bijo u Donjoj Gorici & zelis ponesto da saznas o njoj, poput opisa ili u istorickom smislu, stavi mi do znanja & bice ti napisano!?

  Veliki pozdrav & s postovanjem, Markus Dj. Sasa, korijenom iz Momisica/ Podgorica.

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here