Poreklom sam iz Like,mesto Plaski,moje prezime je Skorupan a stari porodicni nadimak (spic namet-kako u lici kazemo) nam je Sobot.Srbi smo po nacionalnosti,slavimo sv.Ignjatija Bogonosca.Molim sve koji bilo sta znaju o poreklu moga prezimena da mi posalju mail- [email protected] ili da mi ovde ostave poruku.Unapred hvala

Branko Skorupan
Mol,Srbija
[email protected]

8 KOMENTARA

 1. Pozdrav Branko,

  Dali poznajes ko je Marija Skorupan rodj. Komadina, muzu joj je bilo ime Marko? Ona je rodjena prije 1. SR ili neposredno posle.

  S.J.
  Modrica, R. Srpska

 2. Da li su ti rodjaci usari iz Plaskog ili Misalji.
  Skorupana ima dosta po celome svetu a najmanje u Plaškom

  nick
  usa

 3. Marija Skorupan rodj. Komadina, muzu joj je bilo ime Marko je moja tetka. Njenom mu?u nije bilo ime Marko veè Ilija. Stanovali su u s.Stolièi. Marko je bio njen brat. mom ocu bilo je ime Komadina Dragomira Milan.

  Miloš Komadina
  Slovenija, Ljubljana
  [email protected]

 4. Pozdrav Branko,
  moj pokojni pradeda, otac moje pokojne babe Nedeljke, Rade Skorupan je takodje iz Plaskog okruga. Tako da smo verovatno rodjaci, a igrom slucajeva ne poznajemo Skorupane. On se pre II Svetskog rata preslio sa prababom Anom Skorupan, rodj. Kolic, u Srbiju.

  D.C.
  Novi Sad, Srbija
  [email protected]

 5. Molim, javite se.
  Marija Skorupan rodj. Komadina, muzu joj je bilo ime Marko je moja tetka. Njenom mu?u nije bilo ime Marko veè Ilija. Stanovali su u s.Stolièi. Marko je bio njen brat. mom ocu bilo je ime Komadina Dragomira Milan.

  Milos Komadina
  Slovenija
  [email protected]

 6. Skoro svi Srbi koji se prezivaju Skorupan poreklom su iz Like i tih krajeva, i svi slave Ignjatija Bogonosca. Ja sam Đorđe Skorupan, sin Slavka, sina Đorđevog, sina Slavkovog itd. Negde krajem 18. veka Austrija je preselila velik broj Srba iz Like u Srem jer je to sve bio deo Vojne krajine koja se protezala od Like do Zemuna, a tad je topovsko meso za ofanzivu protiv Turaka bilo potrebnije u tim krajevima. Moji preci su tako završili u Beški i drugim sremskim selima, kasnije u Novom Sadu, a Skorupana ima dosta i u Zemunu. Skorupana ima i među muslimanima u Bosni (njihovo poreklo ne znam), a eto, vidim da ih ima i u Crnoj Gori. Moja porodica i danas čuva ikonu Sv. Ignjatija čija je starost procenjena na 250 godina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here