Poreklo prezimena Skorupan (Sobot)

12
4753

Poreklom sam iz Like,mesto Plaski,moje prezime je Skorupan a stari porodicni nadimak (spic namet-kako u lici kazemo) nam je Sobot.Srbi smo po nacionalnosti,slavimo sv.Ignjatija Bogonosca.Molim sve koji bilo sta znaju o poreklu moga prezimena da mi posalju mail- [email protected] ili da mi ovde ostave poruku.Unapred hvala

Branko Skorupan
Mol,Srbija
[email protected]

12 KOMENTARA

 1. Pozdrav Branko,

  Dali poznajes ko je Marija Skorupan rodj. Komadina, muzu joj je bilo ime Marko? Ona je rodjena prije 1. SR ili neposredno posle.

  S.J.
  Modrica, R. Srpska

 2. Da li su ti rodjaci usari iz Plaskog ili Misalji.
  Skorupana ima dosta po celome svetu a najmanje u Plaškom

  nick
  usa

 3. Marija Skorupan rodj. Komadina, muzu joj je bilo ime Marko je moja tetka. Njenom mu?u nije bilo ime Marko veè Ilija. Stanovali su u s.Stolièi. Marko je bio njen brat. mom ocu bilo je ime Komadina Dragomira Milan.

  Miloš Komadina
  Slovenija, Ljubljana
  [email protected]

 4. Pozdrav Branko,
  moj pokojni pradeda, otac moje pokojne babe Nedeljke, Rade Skorupan je takodje iz Plaskog okruga. Tako da smo verovatno rodjaci, a igrom slucajeva ne poznajemo Skorupane. On se pre II Svetskog rata preslio sa prababom Anom Skorupan, rodj. Kolic, u Srbiju.

  D.C.
  Novi Sad, Srbija
  [email protected]

 5. Molim, javite se.
  Marija Skorupan rodj. Komadina, muzu joj je bilo ime Marko je moja tetka. Njenom mu?u nije bilo ime Marko veè Ilija. Stanovali su u s.Stolièi. Marko je bio njen brat. mom ocu bilo je ime Komadina Dragomira Milan.

  Milos Komadina
  Slovenija
  [email protected]

 6. Skoro svi Srbi koji se prezivaju Skorupan poreklom su iz Like i tih krajeva, i svi slave Ignjatija Bogonosca. Ja sam Đorđe Skorupan, sin Slavka, sina Đorđevog, sina Slavkovog itd. Negde krajem 18. veka Austrija je preselila velik broj Srba iz Like u Srem jer je to sve bio deo Vojne krajine koja se protezala od Like do Zemuna, a tad je topovsko meso za ofanzivu protiv Turaka bilo potrebnije u tim krajevima. Moji preci su tako završili u Beški i drugim sremskim selima, kasnije u Novom Sadu, a Skorupana ima dosta i u Zemunu. Skorupana ima i među muslimanima u Bosni (njihovo poreklo ne znam), a eto, vidim da ih ima i u Crnoj Gori. Moja porodica i danas čuva ikonu Sv. Ignjatija čija je starost procenjena na 250 godina.

 7. Pozdrav svima,

  Moje ime je Dejan Skorupan, moji su iz sela Manđelos pored Sremske Mitrovice. Moj deda Duško Skorupan se doselio sa svojom ženom Darinkom, a pre toga su živeli u selu Laćarak. Deda mi je pričao da u vreme Marije Terezije kada su se menjala prezimena naši su izabrali prezime Skorupan jer smo živeli od odgoja krava, pa tako Skorup – Kajmak. Eto, nadam se da nekom znači ova informacija.

  Puno mi je srce da vidim ovoliko različitih Skorupana da se javljaju. Puno pozdrava od mene i moje porodice, najjači ste 💪

 8. Halo postovana obitelji Skorupan!
  Zovem se Ljilja Štaba, rod. Salmanic , moje porijeklo je herzegovina.Moj otac Marko i njegova obitelj za vrijeme drugog Svijetskig rata stanovali su u Laćarku kod ibitelji Skorupan Dragice. Moj otac je njih posijetio poslije rata mozda krajem50-tih godina .Zateko ih je tada za vecerim.Otac cesto prica o tim teskim vremenima, ali za njega super dobrim da je kao djecak bio jako dobro zbrinut kod obitelji Skorupan . Ja obozavam moga oca i zeljela bi saznati imali neko ko pozna naslhednike od Dragice❤️Rado bi ih upoznala, moj otac je u 91-prvoj godini zivota.Moju baku su zvali ,, Starka,,❤️

 9. Draga Ljiljo, mislim da je u pitanju moja pokojna prababa Dragica. Raspitaću se kod mog dede, njenog sina pa ću vam javiti, svako dobro 🌷

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here