Porjeklo prezimena Grabovac

0
3065

Poštovane Gospoğe i Gospodo,

Naišao sam na vašu web stranicu i ugodno se iznenadio pošto smatram da to što vi radite je veoma bitno svakog od nas da se zna odakle potièemo.

Ujedno bih vas i zamolio ako možete i meni da pomognete.

Moje ime je Slobodan Grabovac i sin sam Dobrivoja Grabovac roğenog 6. Oktobra 1940 u selu Liješce kod Srpskog (Bosanskog) Broda u sadašnjoj Republici Srpskoj. Ima dva brata Marka i Stanka te sestru Nevenku koja se udala za Nedeljka Èelari imaju dvoje djece Miroslava i Brankicu. Stric Stanko još uvjek živi u Liješæu oženjen strinom Anom i imaju dvoje djece, sina Dragana i kæerku Draganu. Stric Marko živi u Njemaèkoj oženjen strinom Nadom i sina Damira i kèer Mirjanu koji takodje žive u Njemaèkoj.Kao mlad se odselio u Zagreb i tu živio do 2002 godine kad se preselio u Srbiju. Njegov Otac Dragomir roğen 1914 bio je vjenèan sa Mirjanom Jelic roğena 1912 godine. Deda Dragomir je imao 5 sestara Milica, Stana, Mara, Mileva, Ljubica i imao brata Stanka. Otac mog dede se zvao Marko koji je bio vjenèan sa Ğukom (djevojaèko’ Simiæ) i imao je brata Rajka Kojei je bio vjenèan sa djevojkom prezimena Jokanoviæ.
Koliko sam ja uspio da saznam naša linija Grabovac dolazi iz Podunavlja kod Modrièa. Postoji i druga familija Grabovac iz Liješæa i mi smo sa njima neka daljnja, daljnja familija.
Što se tièe ostalih Grabovaca neznam da li smo u srodstvu ili ne. Èak sam naišao i na prezime Grabovac kod hrvata i muslimana, tako da mi nije ništa jasno. Ja sam èuo prièe da mi potièemo iz Crne Gore: Jednom prilikom sam èak èuo da potièemo iz Hercegovine.
Naša slava je uvijek bila Sv. Jovan Krstitelj.

Ja Vas molim ako možete da mi pomognete.

Srdaèni pozdrav
Slobodan Grabovac iz Amerike

Slobodan Grabovac
Michigan, USA
[email protected]

1 KOMENTAR

  1. pa potjecu iz hercegovine,ima cijela povijet o tome.bili su plemièka obitelj koji su potekli iz kuæe Gra(e)bljanoviæa vojvoda i knezova od Livna i Brista..uglavnom to je bio samo uvod od dijelom jednog spiska od sinjskim Grabovcevima.eto,pozdrav

    Gorsn Grabiæ
    Zadar,Hrvatska
    [email protected]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here