porjeklo prezimena

13
4295

zanimalo bi me porjeklo prezimena Martic i Macura hvala na pomoci

Dragan Martic
Jax USA
[email protected]

13 KOMENTARA

 1. Prezime Martic potice od rijeci martolos sto u prevodu znaci pastir-ratnik. Moji poticu iz okoline Knina, a vec oko 200 godina zive ili su izbjegli iz Glamoca. Krsna slava je Sv. Nikola. Pozdrav.

  Dragan Martic
  Banja Luka, BiH
  [email protected]

 2. Moji vode korene iz Sela Jakalj kod Bajine Baste,u arhivama sokolske nahije iz 1930te u selo Jakalj dolaze Stjepan i njegova zena Marta iz Koritnika kod Visegrada,Stjepan je rodom iz Niksica,Stjepan je rano poginuo i ostavio Martu sa puno male dece,ona ih je dobro odgajila i vecina su bili zanatlije,jedan je otisao poslom u cikote u Jadar ,Slavimo Sv Jovana.

  http://www.poreklo.rs/2013/04/03/poreklo-prezimena-selo-jakalj-bajina-ba%C5%A1ta/

  Marko Martic
  Ruma
  [email protected]

 3. Мене такође интересује порекло презимена Мартић. Моји не памте од када смо на простору Средње Босне код Доњег Вакуфа. На сеоском гробљу Топола има сачуваних надгробних крстова из 19 века.Славимо Св.Влм. Варвару.

 4. Ja cu vam se javiti još jednom.
  Da mamine strane Imam podataka od prilike öd 1700. godine.
  Poticu iz Crne Gore ,doselili U Austro-Ugarsku U Srem prvo Pa se razselili,djelomicno U Baranju Pa U Slavoniju.Direktni poticu, ostale bih morao traziti Ali Imam imena sve djece öd 1700 te godine
  Pozdrav. Javiti cu se opet i napisati sve podatke To cu i i
  Internet staviti

 5. Ja sam iz Crne Gore i otac mi je rodjen u jedno selo opstina Plav… znam da ima i kod Pljevalja Martica… Koliko znam nema puno porodica u CG sa prezimenom Martic