Trazim informacije i porodicno stablo o porodici Boskovic, Orja Luka

Sonja Boskovic
Kotor, Crna Gora
sonjab@jugopetrol.cg.yu

23 KOMENTARA

 1. HRVATSKA
  Obitelji Boskovic zivjeli su u Rijeci, te ih se dosta iselilo u Italiju.Prelaskom u Italiju prezime Boskovic postepeno se mijenja u Bonini.

  Kjara
  Njemacka
  kjara007@net.hr

 2. Zdravo Sonja

  Boskovici se spominju u Podgorici jos od 1431. & 1435. godine; u Budvi 1688. godine; Kuti & Bijela, Herceg-Novi 1695. godine; Kameno & Krusevice u Boki Kotorskoj .. su iz Mostica u Hercegovini, prezimenom Palikuca. Jos ranije se spominju u Ledenici .. kod Risna 1399. godine.

  * U Bjelicama .. kod Cetinja, od njih su u Kotoru! U ORJOJ LUCI .. kod Danilovgrada & Ostroga u Bjelopavlicima, potomci su Bijelog Pavla!! Od njih su prezimenom Tripunovici u Mataguzima .. u Zeti, Doboju .. u Bosni & Senjak na Rudniku, jedni od tiju su se odselili u Macvu!!! *

  U Garasi .. kod Kragujevca, s prezimenom Boskovic (Savic) pa Garasanin porijeklom iz Bjelopavlica.

  Tolko od mene & svako dobro. Veliki pozdrav Kotoru & Crnoj Gori.

  S postovanjem, Markus Sasa

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  sasamarkus@hotmail.com

 3. Sonja, ja znam da su bili trojica braæe, koji su odsekli glavu kadiji, i onda su otišli u Srbiju, jedni u Maèvu, drugi u Vojvodinu, a treæi negde oko kragujevca…Od onih što su ostali potièu Beštiæ.iInaèe, krsna slava sv. Nikola

  Mihailo Boskovic
  Sabac, Srbija
  dr.mike_msf@yahoo.com

 4. Sonja zdravo
  Boskovic sa Orje Luke slave Svetu Petku i po tome se prepoznaju Boskovici koji su sa Orje Luke. Doselili smo se sa Kosova ( Dukadjin) na Orju Luku i tu smo poceli da ispisujemo slavne stranice Crnogorske istorije.

  branko boskovic
  danilovgrad Crna Gora
  milib@t-com.me

 5. Boskovic u Prilep , Makedonija.Zove se Tomislav ( Jovanoski),Ima 82 g i po mati Angeliji je Boskovic ,po dedi Gorge i baki Cekni Boskovic iz Orje luke.

  jovan veleski
  Prilep makedonija
  jo.van.cho@hotmail.com

 6. Boškoviæa ima svugde širom Srpskog prostora kao i kod Katolika koji su Srpskog porekla kao što je bio Rudjer Boškoviæ. Prezime vodi poreklo od imena Boško kako se zvao najpoznatiji sin Jug Bogdanov.

  bogoslav
  beograd, srbija
  miroslav@gmail.com

 7. Ja sam iz Kragujevca.. moji su iz Pec, Krstovac. vodimo poreklo iz Crne Gore ali su moji preci tamo otisli zbog krvne osvete tj. ubistva nekog Turcina. i kasnije se vratili u Metohiju. Slava je Sv. Nikola.
  Po pricama mojih starih imamo veze u Makedoniji ali to je daleka loza sada.. imamo veze sa porodicom Boskovic u Majuru koji slave sv. Nikolu i u Podgorici isto slave svetog Nikolu. i ima u Jagodini izmedju cuprije i Jagodine. Ja sam iz Kragujevca.

  nenad boskovic
  Kragujevac
  nenadatom@yahoo.com

 8. Ja sam Vejin. Èuo sam da to prezime potièe od Boškoviæa koji su poreklom iz Crne Gore(ne znam taèno odakle). Naime, èuo sam da su Vujica i Veljko (Boškoviæ) promenili prezimena u Vujin i Vejin. Da li neko zna nešto više o tome?

  A Vejin
  Srbija
  johnvejin@hotmail.com

 9. Da li neko zna nešto o Boškoviæima sa Orje Luke, Danilovgrada i istoimenog sela Boškoviæi a koji su se doselili u Trstenik i okolinu, jer nemam precizne podatke mo?da od 1850.

  Pozdrav i fala za informaciju.

  Goran
  Trstenik ; Srbija
  millo.me@gmail.com

 10. MI smo od Boskovica sa Orje Luke. Slavimo Svetog Nikolu. Koliko se moj tata seća iz priča starih zbog pominju se neka tri brata, i neko ubistvo zbog kog su morali da napuste Crnu Goru. Neki Boskovici su promenili prezime da im se teže udje u trag pa su ga kasnije vratili, a neki ga više nisu vraćali. Ta tri brata su otišla u tri pravca negde po Srbiji. Neki su potomci Belog Pavla (otud Belopavelici) , neki od Garasanina (verujem da je to moj koren) i trećeg se ne sećam. Imam rodbinu u Nisu, Brusu, Obrenovcu i Beogradu.
  Obozavam svoje prezime.

 11. moj pokojni otac je rođen u malom selu Gornja Bejašnica u blizini Prokuplja. Izuzetno je poznavao istoriju i zanimala ga je loza Boškovića. Udata sam i nosim drugo prezime, ali sam vrlo ponosna na svoje devojačko BOŠKOVIĆ. Po njegovim pričama poreklom smo iz Danilovgrada.

 12. Pozdrav, mene zanima poreklo Boskovica iz Orje luke, moj deda tvrdi da smo odatle poreklom, oni su vec godinama kod Pljevalja. Slave Svetog Joakima i Anu, 22.09.
  Ako neko ima neke informacije posaljite na sladjana.vreco1@gmail.com

 13. Mile
  Ja sam Bošković iz Čapljine, katolik, ali mislim da je i moje porijeklo iz Crne Gore.
  Ako neko zna nešto o Boškovićima u Herceovini, mnogo bi mi značilo. Pozdrav.

 14. mene zanima moji kazu da smo iz orije luke buni me to sto slavimo svetog jovana za krsnu slavu navodno smo morali da prebjegnemo u austrougarsku zbog kralja i neslaganja navodno zbog Blaza Boskovica kojeg su ubili na spavanju perijanici….

 15. Da li neko zna Veselina Boškovića. Znam da mu je majka od Kadića. Bili smo u JNA 1972i 1973 u Osijeku ARartiljerija haubičari. Komandir baterije bio nam je poručnik Momčilo Gorančić.Pozdrav

 16. Ja znam da su kako mi je deda pricao moje poreklo iz orje luke i da su ti Boskovici bili velika porodica gde su zbog ubistva neke vazne licnosti prebegli , tri brata su u pitanju a ja znam za jednog koji je otisao u okolinu Nove varosi ,i tu i dan danas ima jedno mesto celo gde su kuce Boskovica i ima nas dosta. Odatle su se sirili koliko znam jedni u Uzice jedni su ostali u Novoj varosi a dosta njih je u Beogradu . Toliko od mene ,pozdrav rodjaci

 17. Dragi Bosko, ja sam Boskovic iz Bistrice kod Nove Varosi. Ima nas hvala bogu i lepo smo rasporedjeni. Veliki pozdrav za rodjake!

 18. Девојачко презиме ми је Бошковић. Родом сам из села Крушевица( удаљено 3 км од манастира Градац). Моји преци и рођаци славе славу Св. Стефан (9. јануара зими и 15. августа лети). У мом селу има доста Бошковића, а неки славе Св. Луку или Св. Мрату. Причали су преци да су пореклом њихови стари негде из Црне Горе, а одакле, нико није знао.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here