Pozdrav svim MILETICIMA. Zovem se Stanko Miletic.Rodom sam iz Paracina.Otac Miomir Miletic poreklom je iz sela Dobrujevac kod Boljevca.Stric Tugomir Miletic.Dedino ime je Dragic Miletic(rodjen 1895god.)Znam po prici da je deda imao brata koji se zvao Petko Miletic.Njihov otac se zvao Ilija.Voleo bih da saznam malo vise o mom poreklu.Krsna slava nam je Sv. Nikola.

Stanko Miletic
Wien/Austrija
[email protected]

7 KOMENTARA

  1. Ja se zovem Sasa Miletic i rodom sam iz sela Vranesi opstina Vrnjacka Banja od oca Srecka dede Dragica pradede Velisava i cukun dede Vasilija i cukuncukun dede Janka Miletica. Odakle je Janko dosao u Vranese ne znam sa sogurnoscu a u nekim crkvenim klnigama se pominje mesto Drobnjaci za koje sam saznao da je negde u Crnoj gori.

  2. Pozdrav Miletici, Ja sam Nikola Miletić od oca Slaviše, dede Nebojše, pradede Blagomira slavimo slavu Sv Agatonik i Sv Nikola po nekoj prici koju sam cuo moji su dosli iz Rožaja davno u selo Trećak kod Kursumlije,pa bih zeleo da saznam jos neke podatke o svom rodoslovu ili barem odakle zaista dolaze Miletići. Pozdrav jo jednom zivi bili

  3. Zovem se Miroslav Miletic. Pradeda Savid, deda Spasoje, otac Jovan. Selo Suljam, Sremska Mitrovica. Krsna slava Sveti Luka. Zapamtio sam da su moji stari spominjali mesto Banjsko na Kosovu. Ako ima jos nekih rodjaka voleo bih da se jave, ili ako neko zna jos nesto o nasem poreklu. Moji su se 1948 preselili u Beograd. Prvo Vozdovac, a posle Dusanovac.

  4. Moji preci su za vreme Osmanlijskog carstva,radi dostojanstva čoveka , zbog nekih incidenata sa Turcima morali napustiti Crnu Goru (Šavnik) , te su isti prebegli u Istočnu Hercegovinu ! Svi izvori navode jednog hrabrog pretka Crnogorca – Radu! Moj mali , ali istinit prilog mom prezimenu ! Svaka opširnost vodi u relativnost , dok relativnost briše istinu ! Pozdrav svim ljudima saovim prezimenom ! Hvala !

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here