Promocija knjige „Otpadnici“: I žene pišu krimi-trilere

0
29

Promocija knjige „Otpadnici“: I žene pišu krimi-trilere

U petak, 28. juna, u Centru za nestalu i zlostavljanu decu održana je promocija knjige “Otpadnici” autorke Anje Mijović. 

Knjiga “Otpadnici” žanrovski okarakterisana kao kriminalistički triler umnogome pokriva teme kojima se i Centar bavi, poput: sajberbulinga, osvetničke pornografije, porodičnog nasilja, te i seksualnog nasilja nad decom. Upravo zato, tema panel diskusije bila je “Žrtve na stubu srama”. 

Promociju je otvorio Igor Jurić, osnivač i predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu, koji se obratio gostima i poželeo im dobrodošlicu. 

Nakon obraćanja Igora Jurića, otpočela je panel diskusija na kojoj su učestvovale autorka knjige Anja Mijović i Jovana Škorić, doktor političkih nauka u oblasti socijalna politika i socijalni rad, psihoterapeut pod supervizijom i neko ko u Centru koordiniše naučno-istraživačkim radom. 

Program je moderirala Marija Mišić, master profesor srpske književnosti i jezika. 

blank

Dr Jovana Škorić je sa naučnog aspekta objasnila zašto je društvo sklono relativizaciji zločina i optužbama žrtve, kako to nasilnička priroda oca može uticati na psiho-socijalni razvoj dece, a razgovarali smo i o posledicama traume i digitalnom nasilju. 

Kada je reč o knjizi “Otpadnici”, iako načelno napisana kao roman, knjiga sadrži elemente scenarija, te je samim tim otvorena i za ekranizaciju. Autorka Anja Mijović je govorila o pripremi za pisanje i istraživanju različitih tema, ukazala je na važnost psihološkog konteksta na svoje karaktere i najavila da je četvrti deo knjige u pripremi. 

blank

Knjigu “Otpadnici” možete poručiti u našoj onlajn prodavnici, a mi se radujemo svim predstojećim promocijama i druženjima, jer je to prilika da se bolje upoznamo, razmenimo mišljenja i, najvažnije, zajedno stvaramo zajednicu kojoj je važno stvaranje bezbednijeg okruženja za svu decu.