Rauski iz Kikinde ili Zrenjanina

5
1176

Voleo bih da pohvatam korene majcine strane familije. Oni se prezivaju Rauški, a moj pradeda, Nikola Rauški, otišao je iz okoline ili Kikinde ili Zrenjanina u Baèku, taènije Biliæ u okolini Sombora, moj deda Slobodan je živeo u Gakovu i Somboru.

Èujem da ima dosta rauških u Kikindi, pa je moguæe da su mi neki od njih roğaci i da imaju podatke o porodiènom stablu te strane moje porodice, do kojih bih ja jako voleo da doğem.

Molim svakoga ko ima neke podatke da mi javi.

Unapred zahvalan, Ostoja Simetiæ

Ostoja Simetic
Novi Sad, Srbija
[email protected]

5 KOMENTARA

 1. Поштована Олгице,

  Свакако да сам заинтересован за Раушке из Баната. Велико вам хвала што сте обратили пажњу на моју знатижељу.

  Ако имате било какве информације (а по презимену закључујем да је сигурно тако) молим Вас да ме упутите у исте.

  С поштовањем,

  Остоја Симетић

  Остоја Симетић
  Нови Сад, Србија
  [email protected]

 2. Ето, покушао сам да прегледам тај линк, али даје доста неких имена која и нису српска, мада сам пронашао неке који би могли бити из ових крајева, нпр Јаша итд.

  Да ли ви Љубиша славите Св.Мрату (Св. Стефан Дечански), имате ли породично предање по ком су ваши у Банат доселили са Косова и Метохије, из села Рауш или Раушић код Дечана?

  Остоја Симетић
  Нови Сад, Србија
  [email protected]

 3. https://www.poreklo.rs/tag/rau%c5%a1ki/

  Rauski iz Kikinde su poreklom iz Beodre (Novo Miloševo). Pre toga su živeli u Molu blizu Ade. Slave Sv. Mratu tj.Stefana Dečanskog. Poreklom su sa Kosova verovatno iz sela Stari Rausic koji se nalazi između Peći i manastira Visoki Dečani koji je i podigao sam Stefan Dečanski.