Sastanak sa predstavnikom Ministarstva unutrašnjih poslova BiH

0
32

Sastanak sa predstavnikom Ministarstva unutrašnjih poslova BiH

Predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova Bosne i Hercegovine i koordinator aktivnosti uspostave Amber Alert sistema ispred Federalne uprave policije Eneid Hasanović, posetio je danas Centar za nestalu i zlostavljanu decu, gde je održan sastanak na temu uvođenja Amber Alert sistema u Bosnu i Hercegovinu. Tokom sastanka predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu, Igor Jurić, detaljno je upoznao gosta sa funkcionisanjem “Pronađi me” sistema u Srbiji, nastalog po ugledu na Amber Alert.

Tokom razgovora, predstavnik MUP-a Bosne i Hercegovine upoznat je sa ključnim aspektima sistema, uključujući kriterijume za aktiviranje alarma, tehnološke platforme koje se koriste i obaveze medija i drugih oglašivača, a saznao je i sve o saradnji između Centra, kao nevladine organizacije, i policije. Igor Jurić podelio je značajna iskustva Centra vezana za uvođenje sistema, ali i izazove sa kojima se susretao na putu ka njegovoj implementaciji. Gospodin Hasanović je izrazio interesovanje i dobru volju da radi na uvođenju ovakvog sistema u Bosni i Hercegovini. Takođe, složio se sa predsednikom Centra za nestalu i zlostavljanu decu da bi uspostavljanje ovakvog sistema značajno doprinelo bržem pronalaženju nestale dece i povećanju njihove bezbednosti.

„Dugujem zahvalnost Federalnoj upravi policije što su odgovorili na naš poziv i posetili naš Centar. Zadovoljan sam tokom samog razgovora i očekujem skorašnji susret i sa drugim činiocima sistema kako bi se naša vizija ostvarila, to je jedan sistem za ceo region“, izjavio je Igor Jurić.