Sasa Markus invited you to join the Facebook group “Svi Markuši ovoga svijeta, ujedinite se…”.

To see more details and confirm this group invitation, follow the link below:

http://www.facebook.com/p.php?i=597725996&k=65G535RZTV5M5CLBVG26SV
Everyone can join Facebook. To register, go to:

http://www.facebook.com/p.php?i=597725996&k=65G535RZTV5M5CLBVG26SV&r

Thanks, The Facebook Team

Sasa Markus
Göteborg, Sverige
[email protected]

1 KOMENTAR

 1. Evo Sasa da ti se javim,nadam se da ce mo uspeti nekako da okupimo sve Markuse,ako ne to,makar da spoznamo njihova porekla…Posto sam ja jos mlad(24 GOD.)a matorci nisu zainteresovani za neku dublju analizu,voleo bi da saznam odakle zapravo poticemo i ko smo mi ustvari.Ja zivim u Srbiji,moji su poreklom iz Crne gore,koliko sam upucen Nas Markusa ima i u Hrvatskoj,Sloveniji,Madjarskoj…Pa javi se ako mislis da mozemo nesto uciniti po tom pitanju…S postovanjem Nikola Markus.

  Nikola Markus(sh)
  Odzaci,Srbija,Vojvodina
  [email protected]

 2. Moje postovanje Ivana

  Poznato mi je to selo o kojemu pises & ako ga nisi imentovalo a sobzirom da se javlajs iz Lobora, sigurno se radi o selu Markus(sh)brijegu! Ukoliko je tako, znam zasigurno da u njemu je 90 % bratsvenika Markus(sh)a! Ipak, kako mi je stavljeno do znanja da nisu svi u srodstvu, jer ih ima dvije do tri kuca/ domova Markus(sh)a koji nisu u srodstvu & ako je njih vecina jesu. Ili moze biti da jesu a da za to neznaju kako su povezani!?

  Pored ostalog imas Ivan kod Zumberka, jedno naselje zvano Markus(sh)ic, gdje ces u njemu kao & u Zumberku pronaci istoemeno bratstvo! U prezimenu nam je ista osnova “MARK-“, kao & dodatak “-US(SH)”, dok se razlikuje sufiks sa “-IC”!!!

  Imas ih raznih oblika, poput: -us, -usev, -usov, -usic, -usevic, -usovic, -usevski, -usovski … .. itd!

  Pozdrav M

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 3. Sto se tice Madjarske; svakako ima Markus(sh)a & tamo! Eh, sad oni nepisu ga kao mi sa “-š”, vec Márkus a izgovaraju ga kao da je na kraj imena/ prezimena “-š”. To je toliko koliko mogu da iskazem, sto je doslo do moga saznjanja u direktnom kontaktu sa samim Madjarima. Inace, ako si istrazivac kao & ja … neznam dokle si dospjela & kud u svom istrazivanju, treba da si upoznata stime; da ja kod Madjara sistematski u upisivanju slavljanskih imena bilo brisano, ili bolje receno slova koja oni nisu imali, nisu bila dobradosla da se tako registruju …
  Nebi vise za sad o tome a svako je dobro dosao da se izjasni kako on sam misli, osjeca & zeli!

  Pozdrav Sasa

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 4. Ivana, ukoliko zelis da vodis dalju korespodenciju o naznacenoj temi “porijekla Markus(sh)a”, dobrodosla si na moj licni e-mail da mi se obratis ili me pronadji na Facebook:u!

  Zelim ti prijatnu radnu nedelju, svako dobro & spostovanjem, Markus(sh) Sasa

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here