Tazim rodjake u Americi

0
1145

Moj suprug trazi svoju rodbinu koja zivi u Americi i sa kojima je izgubio kontakt posle zemljotresa na crnogorskom primorju 1979 godine.Njegov pradeda Ilija Trojanoviæ rodjen 17 jula 1870 u Herceg Novom,
-selo Zabrğe(Luštica),u Ameriku se doselio oko 1885god. Ozenio se amerikankom iz Njujorka koja se zvala Marija Šajka.Imali su petoro dijece,a troje je roğeno u Americi(Gavrilo,Ğulijana i Anğelija). ,Sa to troje djece vratili su se u Herceg Novi,gdje su dobili jos dvoje djece.Ilijin najstariji sin Gavrilo,poslije prvog svjetskog rata,sa svojom suprugom Darinkom(roğ.Tièiæ) i sinom Petrom, vratio se da zivi u Ameriku na imanje njegove majke(Njujork).Petar je rodjen 15.o4.1921god. u Herceg Novom(Zabrğe-Lustica).Gavrilo i Darinka su u Americi dobili jos dvoje djece-Olgu i Veru.Poznato nam je i to da je Gavrilo u II svjetskom bio pilot u vujsci USA.Iz posljednjeg kontakta od1978(pismo od Vere)znamo da su Gavrilo i Darinka tada imali unuke i praunuke koji su zivjeli u Ilionisu i Pensilvaniji.Ovo bi bilo sve sto znamo o njima.

Gordana Trojanoviæ
Tivat,Crna Gora
[email protected]

1 KOMENTAR

 1. Hvala na odgovoru
  Sinoc sam malo trazila preko internete i saznala da su promenili prezime u Troyan, takodje sam nasla i da je Petar Troyan preminuo 06.09.2004god,šaljem vam adresu koju sam pronasla na sajtu “PEOPLE SEARCH” adresa je:08831(Jamesburg,Midldlesex,NJ) ali takodje sam nasla i adresu na kojoj je zavedena cela porodica koja glasi:PERTH AMBOY,MIDDLESEX,NEW JERSEY. Ovo je adresa na kojoj su bili zavedeni 1930. Tu sam pronasla godine rodjenja za Veru i Olgu,Olga(1925) i Vera(Vetta 1928).Daljom potragom preko interneta sam pronasla jednu Olgu Trojan ali je godina rodjenja 1924 udata za Grant Millard SHERK,Nadam se da ce vam ovi podaci biti od pomoci kao i meni.
  Pozdrav.

  Gordana Trojanoviæ
  Tivat,Crna Gora
  [email protected]

 2. Olga Trojan
  ROĞENJA: 11 AUG 1924
  Obitelj 1: Grant Millard Sherk
  BRAK: 19 AUG 1950

  Potomci:
  +Rhonda Lee Sherk
  +Sandra Lee Sherk
  +Glenn Warren Sherk
  +James Calvin Sherk
  Donna Colleen Sherk
  David Brian Sherk

  Elvira
  CH

 3. Draga Elvira,hvala na odgovoru,u medjuvremenu sam i ja pronašla potomke od Olge,to su ista imena koja si i ti pronašla,cak sam pronasla da je cetvoro dece od Olge u braku.Rhonda, Sandra,Glenn i James,cak sam pronasla i njihove adrese pa cu probati pisanim putem da stupim u kontakt sa njima.Ali jos uvek ne ne znam da li je Peter Troyan imao potomke,a to mi je isto jako bitno da saznam.

  Gordana Trojanoviæ
  Tivat,Crna Gora
  [email protected]

 4. po mojoj pretrazi Petar je jos ziv, pored njegovog imena su Mahalia i Eleanor i trebalo bi da zive u Nju Dzerziju, mada jedna druga pretraga stalno vodi put Kalifornije….. Petar ima 88 godina

  zaklina
  srbija
  [email protected]

 5. Hvala Zaklina
  Pretragom po internetu sam pronasla,jedan tekst o Olgi troyan u kome izmedju ostalog pise da su Olgin brat Peter i sestra Vera umrli.Mada sam zbunjena Petar kojeg si ti pronasla stanuje u istom gradu,cak i u istoj ulici kao i ovaj Petar za kojeg pise da je umro.
  Zamolila bih te ako uspes nekako da pronadjes imena roditelja od Petra pored kojeg stoje ta dva imena, Mahaila i Eleanor.
  Unapred zahvalna.

  Gordana Trojanoviæ
  Tivat,Crna Gora
  [email protected]

 6. Ljudi posle 30 god.stupili smo u kontakt sa rodjacima.Juce nam se javila jedna rodjaka kojoj sam poslala pismo.I oni su srecni koliko i mi sto smo se nasli.Jako sam srecna,srecna,srecna.
  Hvala vam na pomoci.
  Pozdrav iz Crne Gore

  Gordana Trojanoviæ
  Tivat,Crna Gora
  [email protected]