trazim poreklo dva prezimena babic i romanic

0
3536

OCEVA MAJKA SE ZOVE OLGA.DEVOJACKO PREZIME BABIC.
OD LUKE BABICA I STOJE BABIC,ROMANIC,IZ BOSNE ,SELO BABICI OKOLINA BANJA LUKE
BABIC LUKA BESE BOGAT,TRI BRATA,MILAN,DRAGOLJUB I LUKA
TRGOVCI,U POSEDU OD DVA DO PET DUCANA
LUKA POGIBE U II SV.RATU,POSTO JE DIGAO USTANAK NA KOZARI,NE NADJOSMO MU GROB.
KARAKTERISTIKA KRUPNI,SNAZNI,I DANAS PRICAJU O LJUDOSTI,POSTENJU I HRABROSTI LUKE BABICA.
SLAVA SV.NIKOLA 19.DECEMBAR
LUKINA ZENA STOJA POREKLOM ROMANIC,KARASERISTIKA PLAVE OCI,KOSA
PRICALO SE DA JOJ JE OTAC KNEZ AL IME NE ZNAM.
AKO IKO ZNA BAR IMENA RODITELJA LUKE I STOJE JAVITE MI…
U NADI DA CU NACI PODATKE O DELU OCEVOG POREKLA HVALA I POZDARAV.

Olgica Olja KNEZEVIC
kula,R Srbija
[email protected]

1 KOMENTAR

 1. Zdravo Olgice!
  BABIC, Plana i Meka Gruda (Bileca), Hercegovina, porijeklom iz Kobiljeg Dola (Cuce), Cetinje, ranije: KRIVIKAPIC. Jedno vrijeme zivjeli u Planjskom polju (Hercegovina). Njihovi srodnici B. presli su u Seliste, Meku Grudu i Trnovice (Bileca); Kosute i Fatnica (Hercegovina).

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 2. Busak (Banjani), Niksic, njihovi bliznji srodnici, od pretka K. iz Kobiljeg Dola (Cuce), jesu: AVDIC U Plani, Pandursi, Podosoju, Sakoticima i Krivasu (Bileca), ZIMONJIC u Gacku, SARENAC u Bijelim Rudinama, Vlaovicima (Ljubinje), Davidovicima, a u Bijeljanima, Fatnici i Mostaru (Hercegovina) i podrucju Drobnjaka (Zabljak sa okolinom), u Paniku (Bileca) kao PAREZANIN. Pozdrav Sasa

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 3. Zagora (Gornji Ceklin), Rijeka Crnojevica. Oko 1730. god. jedni se odselili u Srbiju. Ogranak Marasa u Donjoj Zeti; Prcanj (Boka Kotorska); iz Kuca jedni su se preselili u Pjesivce; iz Niksica (oko 1884. god.) preselili su se u Otilovice, Prencane, Vukovicu i Maoce (Pljevlja); Dobrilovina, Mojkovac (matronimik) po babi iz Banjana (Niksic) … ..

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 4. Mokro (Savnik), ogranak Nikitovica iz grane Milutinovica, potomci Novljana; Crkvicko polje i Zeicka (Piva), doseljenici iz Banjana (Niksic), iz Stabna (Piva) i kao: BABIC (Filipovic) predju u Bec (Austrija); jedni su se iz Niksica preselili u Novi Pazar; u Pjesivce su se doselili od Niksica; u Niksic doselili se iz Ceva (Kceva) .. …

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 5. Cetinje u 13. v. kao: TOLJIC, razgranati; iz Vrbice (Bijelo Polje) preselili su se u Berane, gdje ima posebnih Babica; u Sekularima, sa ogrankom TOMOVIC; i u Kaludre (Berane); Dumezici (Bar); Budva (u 17. v.) doselili se iz Stare Crne Gore, a jedni su po majci; Zupci (Bar), porijeklom od Bilece; Spic (Sutomore), Bar (u 16. v.) doselili su se iz Stare Crne Gore.

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 6. Vitasojevici (Pjesivci), ogranak Gupkovica; Ulcinj, starinom iz Hercegovine, dosli 1901. god.; na podrucju Niksica: Grahovo, Viluse, Gornje Polje, Dragovoljici i od njih u podrucno Oblatno; u selu Brajovici (Bjelopavlici); Martinici (Bjelopavlici), ogranak Stojkovica. Od njih su u podrucnim: Gostilju, Lacu,, Jelenku, Bjelovoj Glavici i u planini Vukovici.

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 7. najiskrenije ne mogu da tvrdim koliko je moja porodica tamo dugo…..ja belezim neke podatke oko 1880 i 1890 pa nadalje, a za pre toga ne mogu trenutno nista da tvrdim…..

  Olgica Olja KNEZEVIC
  kula,R Srbija
  [email protected]

 8. Ako neko moze da mi da bilo kakve informacije o zeljku babic, verujem da se nalazi u atlanti, dzordzija mada je moguce da se preselio u kanadu.

  hvala unapred

  PS informacije su mi potrebne hitno

  OLGICA KNEZEVIC
  novi sad, srbija
  [email protected]

 9. zovem se ajdin babic i roden sam u zenici selo stranjani,naime mi dugo zivimo u stranjanima i navodno da su tri brata neka vojskovode dosla sa urala jedan je otisao u hrvatsku dsrugi u amerikua a ovaj trci ostao u stranjanima i mi smo svi babici navodno od njega.da li mozete provjerit da li su ove tvrdnj etacne i malo opsirnije ko je bio taj i odakle je dosao,moj pradido se zvao huse i bio je najbogatiji na nasem kraju imao je brata zaima i avdu…

  ajdin babic
  bih .zenica
  [email protected]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here