trazim poreklo oca popovac a nekadasnji boskovic

0
1892

Trazim poreklo svog pokojnog oca Popovac Todora ima brata Popovac Slavko. Znam da su se familija Popovac doselili u srbiju i iz price znam da nam je ranije bilo prezime Boskovic, a to prezime potice iz Crne Gore. Ako je neko cuo nesto o toj prici zeleo bi da mi javi hvala pozzzz

Popovac Sladjan
korbovo-kladovo sbija svajcarska
Sladjan Popovac [[email protected]]

1 KOMENTAR

 1. Kolko ja znam brastvo Popovac su porijeklom od Kolaka iz plemena Ridjana .. sa podrucja Niksica! Ima ih u Tvrdos/ Popova, Trebinje, koji su srodnici Vlacica u Policama kod Trebinja.

  Onda Popovaca, koji su ogranak Mrkonjica iz Bjelopavlica & otisli u Mrkonjice, Popovo polje & Ljubomir .. u Hercegovini.

  Pozdrav M

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 2. Tacno je to da ima Boskovica u Crnoj Gori!

  Oni se najranije spominju 1399.godine u Ledenice kod Risna. U Podgorici 1431. & 1435. godine. Onda u Zagori & Radovicima kod Tivta 1594. godine. U Budvi 1688. godine. Zatim u Kutima & Bijeloj, Herceg-Novi 1695. godine. I u Pastrovicima 1702. godine.

  Pozdrav M

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 3. Na Cevo u selu Pejovici & sprezimenom Boskovic-Pejovic .. u Cucama, srodni su Miljanovicima iz podrucnog Repca. Od njih su u Niksicu .. a u podrucnom Grahovu & sprezimenom Boskovic-Gradinjanin.

  Pozdrav Sasa

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 4. U Rijeci Crnojevica & sprezimenom Boskovic-Kolasinac .. porijeklom su iz Polja kod Kolasina.
  U Vignjevicima kod Rijeke Crnojevica & sprezimenom Boskovic-Ljubotinjanin, porijeklom su od Vucitrna sa Kosova.
  U Gradjanima … su starosjedioci, od njih su na Crnogorsko Primorje u Mrkojevicima.

  Pozdrav Sasa

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 5. U Orjoj Luci kod Danilovgrada & Ostroga u Bjelopavlicima, potomci su Bijelog Pavla! Od njih su Tripunovici u Mataguzima/ Zeta, Doboju/ Bosna & Senjak na Rudniku. Jedni su se odselili u Macvu.

  Pozdrav Sasa

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 6. Na malo moj Boskovicu, cast je smoje strane da ti pomognem kako god mognem, preokupiran sposlovima da ne stizem da vodim korespodenciju sa tobom & drugima. Jedne druge prilike!

  Pozdrav M

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 7. Ja sam imao kolegu na fakultetu,prezivao se Popovac,rodom je bio IZ Metkovica u dolini Neretve,on mi je pricao da su njegovi pre nekih 200 god dosli iz Popovog polja kod Trebinja,pozdrav.

  mikigaj
  Beograd,srbija
  [email protected]

 8. Popovci poticu iz sela Mrkonjica u Popovom polju a Boskovici-Josifovici su u Mrkonjice dosli pocetkom 17. vijeka iz Bjelopavlica-nekadasnja Zeta i to prilikom prelaska bratstva Boskovica iz Slatine u Orju Luku-blizu Danilovgrada.Rodonacelnik Bjelopavlica ,Bijeli Pavle dosao je u Zetu pocetkom 14. vijeka iz okoline lavre Visoki Decani.Ako te detaljnije zanima javi se ,pozdrav!

  Sofija
  Crna Gora
  [email protected]

 9. U Trebinju postoji prezime Popovac, cak i i onih koji nisu nikakvi rodjaci, kako? Na ovom forumu sam vidio da neko trazi porijeklo oca Popovca a nekadasnji Boskovic. U vezi popovaca koje ja poznajem, ti Popovci sa pocetka ove price su Boskovici od ranije. Prica, i istina pocinje od tri brata Boskovica iz Popova Polja, dvojica su do tri brata morala promjeniti prezime pod pritiskom turskog zuluma u tom vremenu, tako da je jedan uzeo prezime Popovac, po Popovu Polju, a drugi Vreca, po yanatu/tkao je vrece. Mozda bi odgovor bio kompetentniji kad bi saznao gdje je ovaj sada sto trazi odgovor

  miljan
  Republika Srpska
  [email protected]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here