Posto na netu nigde ne uspevam pronaci nista o svom prezimenu,ajde da vidim da li mogu ovako…Zanima me saznanje o mojim korenima i o prezimenu Stojsic,sa podrucja Srema.Slavimo slavu Sv.Stefan 09 Januara,ako je to od neke pomoci.Unapred sam vam zahvalna za bilo kakve informacije.

Anita Stojsic
Sremska Mitrovica,Srbija
stojsicanita@gmail.com

6 KOMENTARA

 1. Dragi moj,
  Moj deda je Stojsic. Rodjen u Vinkovcima. Zavrsio je prava na Sorboni pre Drugog svetskog rata. 99% Stojsica poubijano je od strane Ustasa, pa nije ni cudo sto ti je tesko pronaci rodbinu. Dedina familija je jedina prezivela, su se preselili ya Beograd. Posto nema muske glave u nasoj blizoj familiji, moja porodica je nastavila da slavi Svetof Stevana (9. januara).
  Srdacan pozdrav,
  Dusan Mijuskovic

  Dusan Mijuskovic
  Cikago
  dusan.mijuskovic@gmail.com

 2. Моји отац Ђорђе, стриц Никола, деда Стеван и прадеда Славољуб (Славуј) су Стојшићи. На жалост, даљих података о прецима за сада немам. Рођени су су селу Илинци код Шида у Срему. Славимо Ђурђевдан.

  Вера Стојшић-Гашпаровски
  Нови Сад, Србија
  duns@neobee.net

 3. Postovana Anita moje ime je Risto Stojsic zivim u Brckom moji roditelji zive u D.Zabaru kod Brckog i slave sv.Nikolu 19.decembar,kako sam cuo od oca moji predeaci su navodno dosli iz okoline Lopara blizu Tuzle prije mozda 300 godina.
  Eto toliko od mene ako sam ti bio od pomoci drago mi je.
  lp.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here