Trazim porodice Perisic i Sakar

18
3004

Trazim porodice Perisic i Sakar koje su poreklom iz Crne Gore(Kosijeri, Cetinje i okolina), a da im je slava Mala Gospojina da mi se jave.

Branko Perisic
Beograd, Srbija
[email protected]

18 KOMENTARA

 1. Dobro jutro Branko & dobra ti sreca

  Perisica ima u Stitarima kod Podgorice, Perisic ili Cicar a Celebic & Vujovic od druga dva brata.
  U Cucama kod Cetinja su grana Grabovljana .. po selu Grab!

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 2. Nerin uz Batu, Grab, Sladojev Do kod Tresnjeva & Rakoc. Iseljeni su kod Niksica & na Glasincu & Trnovu u Bosnu sprezimrenom Neric-Perisic. Od njih su u Sarajevu & Baru. Potomci su Perise Komnenova Mizdragova koji dodje iz Dulica ili Caradja u Cevo, sa bracom Bajkom & Zmijicom. Komnenovi sinovi Jovan (Jovanovic), Vuleta (Vuletic) & Perisa (Perisic) predju na Grab cucki.

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 3. U Podgorici si iz Kosijera kod Cetinja! U Ploce & Posojke kod Kosijeri, Cetinje presli iz Orasja, od ovih su u Podgorici!!!

  Svako dobro & zivijho, spostovanjem,
  Markus Dj. Sasa

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 4. Sto se tice prezimena S(h)akar, nemam nikakve podatke o njima da ti prilozim, sem najpribliznije bice to sprezimenima S(h)akic & S(h)akota!

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 5. Sakicu su potomci Saka Banicevica (Mijajlovica, od Mijajla Vuciceva) & kao opste, Preobrazani iz grupe Bajkovica u Cucama.

  Podrucje Tresnjeva, Postude u grahovski kraj, Bijov Do & Dolivi. Od njih su u Kutima, Herceg-Novi & Mostarskom Blatu.

  Kod Risna & u Podima, Herceg-Novi u 8. v.

  U Niksicu od kojih su u Dvoru na Uni u Bosni & na Baniji u Hrvatskoj, .. kod Sarajeva & u Anadoliji u Turskoj.

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 6. Sakota ima u Velimlje/ Banjani sprezimenom Sakotic, Niksicu, dosli iz Hercegovine, porijeklom su od Cokorila/Mataruga iz Cuca/ Cetinje u Zijemlju/ Mostar, Dubravama & Kozici a u Crnicima & Trijebnji u Hercegovini ranije su se prezivali Zlatanic iz Golije/ Niksic. U Gornjim Brezama/ Piva dosli su od Niksica.
  To bi bilo to sto sam imao da ti prilozim od podataka, stime ti zelim srecno u tvome daljem radu na istazivanju porijekla ova dva prezimena & svako dobro.

  Spostovanjem, Markus Dj. Sasa

  P.s: Ako se necega jos sjetim & budem imao vremena javicu ti se sa prilozenim podacima.

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 7. Ljesanska Nahija/ Stitari su samo jedno selo u dosta prostranom a dubokom ulegnucu, prema kome se sa svih strana spustaju planina Stavor & okolna visoka brda .. Soko, Varadista & dr. Kuce su po donjim stranama tih uzvisenja & po ivicama nekoliko dolova & manjih ulegnuca, na koje se dijeli to veliko ulegnuce.
  U Stitarima zive tri bratstva, koja su porijeklom od istog pretka: Vujovici/ 20:tak kuca, Perisici ili Cicari/ 15:tak kuca & Celebici/ 40:tak kuca. Osim toga ima jos samo jedna kuca zasebnog bratstva Vujovica (nekad bili kovaci u selu).

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 8. Na Trnjanima je nekad zivijo rod Nerici. Od njih, sad ima ca 6 kuca u Brezoviku kod Niksica. Slave Tomin-dan. Ranije im je to bila prisluga, a slave Nikolj-dan/ 6. decembra), pa zbog siromastine & inokostine ostave slavu Nikolj-dan, a prislugu uzmu za slavu …

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 9. Sa Trnjina se njih sest brzca iz nepoznata uzroka doselili u Brezovik. Odatlijre njih petoro odu u Malo Polje na Glasinjac/ prije ca 160 godina, a ostane samo Mileta. Imadne sinove: Zeka, Arsenija & Iliju. Sad ih u Glasinjcu/ Malo Polje, Gracanica & dr. ima ca 16 kuca. Prezivaju se & oni Nericima. Ne znaju, okle im to prezime, a nekad su se zvali Perisicima. Misle, da im je duboka starina iz Kuca!

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 10. Grbljani su po vecini kazivanja od Mizdragova sina Komnena. Komnen je imao trojicu sinova:
  Jovana, Perisu & Vuletu, po kojima se Grbljani dijele na tri grane:
  Jovanovice 10:tak kuca, Perisice 11:tak kuca & Vuleytice 11:tak kuca.
  Opsi im je naziv Grbljani po selu Grabu, koje im je glavno sjediste.
  Jovanovici npr. broje ovako svoje pasove:
  Milovan/ danasnji pads – Vaso – S(h)onjo – Gavrilo – Savo -Vuko – Jovo/ barjaktar – Ilija – Jovan – Komnen – Mizdrag …

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 11. Tolko od mene & obrati se Kjari koju ces pozdraviti od mene & zamolije da ti napravi pretragu bijelih stranica odredjenih mjesta iz konteksta mojeg priloga tebi postavljenog! ONa ce ti stim naci sva puna imena, postanske adr. broj tel & eventualno ali ne & sigurno e-mail adr. Na taj nacin ces moc da stupis u kontak sa odredjenim licima, koji bi trebalo da znaju ponesto vise od same javnosti! Svako dobro & zivijo!!!

  S postovanjem, Markus Dj. Sasa

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 12. U ime potomaka Sava Vigovica trazim ima li ko. Savo je sin Mila Vigovica , majka Morka ali Zorka Banjevic , Savio rodjen 1884 u Stitaru Kornet. Molim ako mi mozete pomoc , ovi potomci oce da znaiju nesto od predaka. Puno vam Hvala

  marta capitanich
  Argentina
  [email protected] r

 13. Moje poreklo po ocu vodi iz Kuca. Moj cukundeda Vidoje Perisic doselio se u Ivanjicu sa Cetinja a slava nam je Sveti Arandjeo. Ako ti mogu ovim nesto pomoci bilo bi mi drago. Inace o istoriji Kuca se vrlo malo zna.
  Srdacan pozdrav.

  Gordana

  Gordana Perisic
  Bec, Austrija
  [email protected]

 14. dobar dan perisica ima na goliji veliki broj ljudi od ivanjice prema devicima 36 kilometara tu se nalaze dva velika sela perisici a moj pradeda je iz sela perisici otisao na druge strane reke studenice u cecinu pa tako da vidim sela perisici na daljinu od 15 kilometara vazdusnom linijom moj pradeda je meni pricao a njemu je njegov da su perisici poreklom sa durmitora planine za pocetak vladavine turaka u crnoj gori perisici su se jedini suprostavili turcima i veliki broj turaka je zaklano od strane perisica pa su turci posle dve godine digli ogromnu vojsku da pobiju sve perisice sto postoje u crnoj gori e onda su perisice pobegli na sve strane i u hrvasku i u bosnu i ka goliji i ka centralnom delu srbije na sve strane su pobegli zato su sada perisici u krvi da budu vojnici i ratnici pozdrav od perisica iz beograda

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here