Trazim porodicu Macan

12
2029

Pokusavam da pomognem dobrim ljudima koje sam upoznala u Majamiju koji bi voleli da znaju ko je od njihove porodice u Beogradu.

Ono sto znaju je da je Petar Macan, njihov deda, rodjen u Sarajevu, emigrirao u Peru posle Drugog svetskog rata, a bio je u kontaktu sa svojom sestrom Verom Macan, novinarkom koja je zivela u Beogradu. Petar Macan umro je 1998.

Ukoliko su vam poznate neke od ovih osoba, molim vas javite, kako bih mogla obradovati porodicu Faroun iz Majamija vescu o njihovim rodjacima.

Hvala unapred.

Moj mail je [email protected]

Bojana Milovanovic
Beograd, Srbija
[email protected]

12 KOMENTARA

 1. Postovana Bojana
  U Beogradu je registrovana samo jedna Macanovic Vera. Znate li da li se trazena porodica stvarno Macan preziva ili mozda Macanovic? Pozdrav

  MACANOVIÆ, VERA 011 2394486
  STOJANA MATIÆA 2/4, BEOGRAD

  Elvira
  CH

 2. Ono sto znam je da je Petar iz Sarajeva bio Macan, Vera je bila novinarka i jedno vreme se prezivala Macan, ukoliko se udavala i menjala prezime to otezava mogucnost da dodjem do prave osobe.

  Hvala za podatak o Veri.

  Bojana Milovanovic
  Beograd, Srbija
  [email protected]

 3. I JA TRAZIM BRATA MOG DEDE KOJI JE ISTO TAKO EMIGRIRAO U PERU I ZVAO SE PERO MACAN I ON JE BIO IZ OKOLINE SARAJEVA.MISLIM DA SE RADI O ISTOJ OSOBI.MOLIM VAS DA ME POVEZETE SA OVIM LJUDIMA IZ MAJAMIJA,
  POYDRAV

  dragana macan purkovic
  republika srpska
  [email protected]

 4. Saljem pozdrave porodici koja trazi Macane …Moj pradjed je bio Dejan Macan po kome nosim ime … Vera Macan je novinarka , udala se bila 2x znam da je zadnje prezime bilo Mitic i bila je novinarka … Znam da je brat ili ako sam upravu polubrat Od Dejana Macana pobjego u Peru … poslije II svj. rata…. Ta porodica je jos uvijek ziva ,zive u Doboju u Republici Srpskoj … prebjegli su iz Sarajeva 1996 u Doboj i tu sad stanuju …. Hvala ,pozdrav!!

  Dejan Maric
  Doboj
  [email protected]

 5. Pozdrav Dejane.
  Moje ime je Velimir Macan.
  Pokojni Dejan Boška Macan imao je sestru Veru,koja je bila spiker na tv Sarajevo.Macani,koji slave Sv.Luku potiču iz sela Dragovoljića kod Niksića,a rodonačelnik im je Ilija.Po jos 100% ne provjerenim informacijama,poticemo od porodice Bulatović(svi slave Lučindan),a prezime nosimo od kraja 12 vijeka.
  Kako ti se zovu majka i deda po majci i koju su slavu slavili?
  Pozdrav!

 6. Pozdrav ,moja majka se zove Irena i ona je ćerka ,Jadranke Milošević (djevojacki Macan) ,cerke Dejana Macana po kome nosim ime ,a otac od Dejana Macana je Bosko Macan. Od Boska brat je navodno poslije II svj. rata otisao u Peru.
  Koliko znamo samo je Vera imala kontakt sa njim ,i da bila je spiker na TV sarajevu.
  A Dejan je imao 5 Cerki i Sina (Ljiljanu ,Vesna ,Jadranka ,Jasna ,Vera i Sinisa)
  2013. smrti Sinise Macana se gasi loza Macana ,od Dejana (otac Bosko) .
  A Bosko je imao cetvero djece: Anđelko ,Vera ,Dejan i Nada (svi su umrli)
  Vera ima 2 ćerke i sina, Svjetlana je udata za glumca Mišu Janketića.
  Uglavnom ,da ne duzim Anđelkova (sin Boska Macana ) loza jos uvijek nije ugasena , njegov sin Milenko Mišo Macan je u Kanadi ,Boban Macan zivi u Dobrinji(Sarajevo ) ,a Zoran je negdje u Americi. Dok su Zarko i Jesenka umrli.

  Srdačan pozdrav iz Doboja!

 7. Zao mi je za Sinisu.Razisli smo se 95 i ja od tada nisam bio u Sarajevu.Mi smo familija.Moj otac se zvao Nedjo.Dali je ziva strina Milena?Moji roditelji su umrli.Moja porodica zivi u Sapcu,dva sina,Aleksandar ima sina Marka,kcerke Nevenu i Janju i Tomislav ima kcerku Mariju.Pozdravi mamu i tetke od Velimira.

 8. Sad upalih.Sjetio sam se tvog dede.Znao je da oblikuje drvo i imam uspomenu od njega koju mi je poklonio davne 93.Brat tvog dede je imao dvije kcerke,jedna se zvala Zana,a drugoj,starijoj, sam zaboravio ime.
  Pozdrav jos jednom

 9. Da moj pradeda po kome nosim ime je bio Stolar ,da Zana je moja baka/tetka ona je cini mi se sad u Srbiji druga se udala za poznatog glumca Misu Janketica .

  Pozdrav iz Doboja! 🙂

 10. Dragi Macani 😊
  Moj deda je bio Sava Macan sa Sivolja kod Kalinovika .
  Umro je prije nego sto sam se ja rodila. Pricu koju pamtim a pricala je moja baka Danica da su se moj djed Sava i Petar Macan poslije Drugog rata krili po sumama oko Kalinovika jer su bili cetnici.
  1946.godine Sava je odlucio da se preda komunistima a Petar je uspio prepjesaciti do Dubrovnika odakle se ukrcao na brod i presao u Italiju. Iz Italije je otisao u Peru.
  Pisao je pisma mom dedi a kada je deda umro nastavio je pisati baki Danici. Slao je i forografije svoje porodice.
  Kada je poceo zadnjo rat izgibili su kontakt sa njim.
  Ja sam uspjela preko facebook-a naci njegovu kcerku Veru Macan koja zivi u Majamiju. Petrov sin se zvao Savo i umro je ali njegov sin se isto zove Savo Macan i zivi u Peruu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here