Trazim rodjake, Rovcanine

13
3462

Moje prezime je Rovcanin i koliko su mi deda i otac rekli moji preci dolaze sa rovaca inace sad moji zive dole u bijelom polju i u okolini prijepolja. Trazim sve one koji mi mogu reci sta o rovcanima. hvala

Mirko Rovcanin
Slovenia
[email protected]

13 KOMENTARA

 1. Dobar dan Mirko
  ROVCANIN, Rovca u Sekularima (Vasojevici), doseljenici iz Rovaca; i kao: ZEKIC & PARANDIL (VERUS) & ROVCANIN u Crljenici, Otilovicima, Rovcima, Zavinogradju, Krusevu, Rudnice (Pljevlja) & Ivanje (Bihor), Bijelo Polje, doseljenici iz Rovaca, porijeklom iz Drobnjaka.
  Ima jos podataka, s kojim cu ti se povratiti nesto kasnije, posle podne ili predvece. Cujemo se Mirko!
  Pozdrav Markus Sasa

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 2. Zaton (Bijelo Polje); Grab (Bijelo Polje); Bjelosevine (Belovine) u Dobrilovini (Mojkovac), 15. v.; kod Mojkovca ogranak Tomanovica, doselili se iz Banjana (Niksic), porijeklom iz Cuca.

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 3. postovanje: Poznavao sam Petar Rovcanin rodom je iz Crne Gore, sve do drugog svetskog rata zivio i radio je kao zandar u Strumici-Makedonijanakon toga otiso je u Vojvodini i zivio u Backom dobro polje onda se iselio u Kragujevac gde je i sahranjen. Njegova majka Jaglika Rovcanin je tu u Strumici sahranjena….od pokolenje ima unuke i praunuke od cerke i sada zive u novom Beogradu…pozdrav Gjose.

  Gjose Abrasev
  strumica makedonija
  [email protected]

 4. posalji mi jednu e-mail na: [email protected].

  Moj otac Milun Rovcanin i moj brat Miljan Rovcanin su u Cacku. Broj mobilnog od Miljana: 00381-164-1374028. Ja sam rodjena u Cacku a zivim vec 35 godina u Nemackoj.

  Puno te pozdravljam,

  Vanja

  Valentina Rovcanin
  Hamburg, Nemacka
  [email protected]

 5. Vlaho.Bulat; trecem bratu se nezna ime so bila braca,orca dva brata uzela su prezimena po vlastitim imenimaa treci je uzeo prezime po mjestu gdje su zivjeli .rovci. mjsto koje se nalazi na kolasinu.

 6. Pozdrav,ako neko ima informacija o Rovčaninima koju su se doselili početkom 1900 na teritoriji južne Srbije(medvedja,Sijarina) nek mi javi. Moj deda(Radule
  1919-1962) je na području sela Sijarine imao zemlju ali kasnije to napustio(poklonio sestri i presao da radi u rudnik u Boru gde je i umro.Jos uvek imam rodjaka u Retkoceru .
  [email protected]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here