Vranjesi

4
3281

Prvo pisano srpsko prezime Vranjesi odakle dolaze i gdje ih je najvise?

Z.Vranjes
Reykjavik , Iceland
[email protected]

4 KOMENTARA

 1. Vranjesa imas & u Crnu Goru u Risan, u Kotor, pa iseljeni i kao: Popovic. Rijeka Strbacka kod Visegrada & kao Popovic iz Vranjesa kod Bijelog Polja.
  Imas & prezime Vranjesevic u Podgorici, doseljeni iz Vranjesa kod Bijelog Polja, odakle su & u Budimlijama kod Visegrada.
  Vranjesa imas & kao Vranes u Vranjesi kod Bijelog Polja. Iseljeni u Zidovice, & drugi koji slave sv. Nikolu, Jugovo, Krnjacu, Potpec & Pocetkovice kod Pljevlja., Liku u Hrvatskoj, racacki Donji Lapac (Korenica). Od njih su & oni u St. Djurdjevu (Backa), ima ih u drugim mjestima, odseljeni su & u Bosnu, prvo kod Sarajeva & kao Vranjes. Jedni su iz Vranjesa & kao Popovic u Kotoru.
  U Svedskoj u gradu Geteborgu, imas 2-3 porodice Vranjes! Medju njima, Jagoda Vranjes. Tolko od mene & zelim ti srecno u tvom istrazivanju, svako dobro & s postovanjem, Markus Sasa.

  P.s: Odakle ti to da je `prvo` pisano prezime?
  Veliki pozdrav Reykjavik:u!

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 2. HVALA SASA 🙂

  OTAC – VRANJES, SELO BORAK KOD SKENDER VAKUFA, MISLIM DA SE DANAS ZOVE KJNAZEVO,,,BLIZU BANJA LUKE….I MENE ZANIMA TO STO PISES DA JE PRVO PISANO SRPSKO PREZIME,,,,VERY INTERESTING.

  POZDRAV

  P.S NA FACEBOOK POSTOJI GRUPA VRANJES FAMILIE

  J VRANJES
  BG SRBIJA

 3. Није Књажево него Кнежево. Врањеши из села Борак код Кнежева су поријеклом из Црне Горе Околина Бијелог Поља и славе Аранђелов дан. Предлажем окупљање свих Врањеша поријеклом из Црне Горе па да се упознамо.

  Drago Vranjes
  Banjaluka BiH
  [email protected]

 4. Vranješ
  Srpski rod kojeg nalazimo u raznim varijantama pisanja, pa tako i izgovora na celom Slovenskom štokavskom prostoru Balkana, ali starinom od Egejske Makedonije ( Aleksije Vranas, vojnik Vizantijski car ) pa celim masivom Dinarskih planina. Danas dele sudbinu tog velikog Slovenskog Štokavskog prostora i podeljeni su u novovekovne nacije koje su proizvedene na tkivu istorodnog naroda.

  Velika većina su Svetosavci, Srbi i njihovo pamcenje seze najdublje u proslost, ovi drugi su pripadnici mladjih nacija, pa kao i nacija im nemaju dugo pamcenje.
  Moji slave Đurđevdan, i pamte svoje Vojnokrajisko poreklo na prostoru Korduna.
  s. Mreznica.

  Pozdrav,
  Dragan Vranješ

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here