ZA KATARINU STEFANOVIC

0
925

DRAGA KATARINA EVO STA SAM USPELA NACI U VEZI SA KOMANDANTOM PAVLOM DJURISICEM, TJ. NJEGOVIM SINOM ILIJOM KOJI BI MOGAO ZNATI NESTO VISE O VASEM DEDI JAGOSU VELJICU, A CIJU VAM ADRESU U AMERICI PRONALAZIM
* Umesto u Zaostru, skup je održan ispred manastira Ğurğevi Stupovi u Beranama.
Službu za pokoj duša vojvode Pavla i njegovih saboraca služio je vladika budimsko – nikšiæki Joanikije, pred skupom od više stotina Srba, preživelih boraca i potomaka postradalih.
– Ima boga, nijesu dali vojvodi da se vrati u Zaostro ni mrtav u bronzi, ali došao je njegov unuk iz Amerike, živi Pavle Ğurišiæ. Ne samo došo, no i lièi na njega, gore mu oèi ko što su i ğedu. Fala bogu što je potomke takvog junaka saèuvao – komentarisao Blažo Vujisiæ iz Kolašina, komandant štapske èete u štabu vojvode Ğurišiæa.
Za to vreme Ilija Ğurišiæ sa sinovima Pavlom i Markom stajao je pored vrata crkve do vladike Joanikija, a prisutni su ga gledali sa ponosom i tugom na licima, èekajuæi da im se obrati.
Prisutni su njegov govor prekinuli pesmom “Ğurišiæu mlad majore, komandante Crne Gore”.
EVO TELEFONA I ADRESE ILIJE /SINA PAVLA/ DJURISICA U CIKAGU…..
Lois R & Ilija P Djurisic
home
1149 Barneswood Dr
Downers Grove, IL 60515-1424
(630) 541-5285
nadam se da sam bar malo pomogla! Zaklina

zaklina
srbija
[email protected]

1 KOMENTAR

  1. Dragi prijatelju, ovo je sajt za ljude sirokog srca i normalnih pogleda na zivot. Onima u kojima caruje mrznja i nacionalna obojenost, nije mesto na ovom sajtu. na kraju krajeva, ti podaci su dostupni svima na internetu koji znaju ukucati par odgovarajucih linkova. Zao mi vas je, jer sam misila da je ljudi sa takvim nabojima u 21 veku sve manje i manje.

    zaklina
    srbija
    [email protected]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here