Cvijanovic

7
3468

Zanima me porijeklo prezimena Cvijanovic.Rodjena sam u Tuzli,otac i majka u selu Smoluca kod Lukavca,koliko znam i djedovi i pradjedovi su takodje rodjeni u Smoluci.Porodicna slava nam je Arandjelov dan(21.novembar).Pocetkom 90-ih smo se rasuli po svijetu,tako da i oni sto su znali iole nesto o tome nazalost nisu vise medju zivima!!!Unaprijed hvala!ps:Cula sam da Cvijanovica ima i na planini Ozren,Hrvatskoj,Crnoj Gori, ima ih nesto malo i u Srbiji.

Dajana Cvijanovic
Brcko BIH
[email protected]

7 KOMENTARA

 1. Pozdrav
  Moji korijeni vode iz okoline dobioja, sala Palaznica, Zam sigurno da su 6 generacija ( ja sam sedma) odjeni i i odrasli tu. rodjen, odrastao i zivim u SM, Mene zanima
  da li neko ima dalje podatke? iz proslosti o kretanju i porijeklu?

  Marko Cvijanovc
  SM, Sbija
  [email protected]

 2. Suprug mi se preziva Cvijanoviæ i lièanin je. Malo smo se raspitivali i saznali sledeæe: Cvijanoviæi su poreklom crnogorci iz oblasti Rijeke Crnojeviæa. Tokom seoba su se kretali ka Lici preko Hercegovine (gde ih i danas ima). Zaustavili su se u Lici i tamo služili Krajini. Suprugova slava je Sv Jovan.

  Aleksandra
  Srbija
  [email protected]

 3. Moja mama Je rodjena Cvijanović ,u Osijeku Hrvatska.Djed Je porijeklom iz Like gdje ima I brdo Cvijanović .Ja Sam procitala da Su Cvijanovici bili Crnogorsko Pleme Ali da Su iz Crne Gore otisla pred Turcima I da Su Se zaustavili u Krajini- Lici.
  Krsna Slava Je Sveti Nikola.

 4. Moj otac je poreklom iz sela Medakovo opstina Tesanj, 1995 su skoro svi izbjegli i sad su uglavnom okolina Doboja i po inostranstvu, slava je Sv.Nikola… Koliko sam ja upućena tri zadnje generacije su odrasle u tom selu… takodje me interesuje poreklo našeg prezimena, svaka informacija bih dobro došla ? 🙂

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here