KUKRIKA

5
2782

Molim Vas da mi pomognete u vezi porekla mog prezimena: KUKRIKA
Moj otac Vladimir Kukrika rodom je sa Kozare, iz mesta Mrakodol, gde i danas ima mnogo Kukrika, a njegovo poreklo iz Hercegovine. Bila bih veoma zahvalna ako bi ste mi pronasli preciznije podatke.

Tatjana Kukrika
Beograd, Srbija
[email protected]

5 KOMENTARA

 1. Pozdrav, ne znam da li cu vam pomoci… Meni je predavao prof. dr Milan Kukrika na Geografskom fakultetu u Bg-u. Sjajan je tip i cini mi se da je jednom prilikom rekao na predavanju da potice iz Hercegovine.

  Dragan
  Beograd, Srbija
  [email protected]

 2. Draga Tatjana, uporno istra?ujem poreklo naše porodicer KUKRIKA, jer je moja majka od njih. Deda mi je rodom iz Mrakodola, kao i mnogi rodjaci. Ako te interesuje, napravio sam èitavo stablo onih za koje sam ponešto saznao prilikom istra?ivanja, mada uvek tu ima još mnogo nepoznatih. Ako ?eliš molim te ostavi mi svoj kontakt, a ja æu ti uputiti *.jpg stabla pa da zajedno nadjemo još neke srodnbike, a mo?da smo i mi rod. [email protected]

  Zoran Vukušiæ
  Indjija, Srbija
  [email protected]

 3. To Vam zavisi koja Vam je krsna slava, ja sam Dragan Kukrika iz Banja Luke i upoznao sam par porodica iz Kostajnice koji se isto prezivaju medjutim nije nam ista krsna slava. Moji rodjaci i moji preci poticu iz stare hercegovine i nasa krsna slava Sv. Toma i u okolini Herceg Novog i prema hercegovini imas dosta crkvi i manastira Sv. Tome, takodje u Dubrovniku, Metkovicu i Capljini imas prezime Kukrika ali su oni katolici. Sa par njih sam razgovarao i pretpostavljaju da su za vrijeme turske vladavine da bi se spasili uzeli katolicanstvo i spustili se na more.

 4. Dragi svi porijeklom Kukrika !
  Moja mama je rodjena u Mrakodolu i prezivala se Kukrika
  Profesor Dr Milan Kukrika je mamin rodjak
  Bilo bi mi veoma drago da se povežemo i zajedno istražujemo
  Ja živim sada u Londonu ali dolazimo ljeti u Banja Luku
  Moja mama živi i ovdje i tamo
  Srdačni pozdravi

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here