Postovani profesore Laketa,

ovo je prvi put da Vam pisem, i nadam se da ste u mogucnosti da mi pomognete. Trazim poreklo nas Marjanovica. Svi zivimo dole na jugu Srbije, u blizini Leskovca, i slavimo Sv. Jovana. Razgovarao sam sa nekim svojim rodjacima, ali ne mogu sa sigurnoscu da donesem ispravan zakjlucak. Naime, jedni tvrde da smo poreklom iz Hercegovine, dok drugi smatraju da smo, ustvari, sa Kosova, negde iz okoline Peci. Takodje, ovi drugi kazu da je moj navrdeda, Marjan, imao brata Cvetka, i da su zajedno naselili ove prostore, dosavsi iz Peci, pa smo, valjda, nekada bili rodjaci i sa Cvetkovicima. Oni takodje slave Sv. Jovana. Ako nesto znate o poreklu ovog prezimena, bio bih Vam veoma zahvalan da mo to posaljete, jer stvarno zelim da otklonom ovu nedoumicu.

Unapred zahvalan,
Nikola Marjanovic

nikola marjanovic
lebane, leskovac, srbija
nikola1159@hotmail.com

6 KOMENTARA

 1. ja sam devojacki marjanovic deda mi je u backu dosao kao dete posle prvog svetskog rata iz bosne (kako se secam iz bosanskog samca) naselili su se u novom zedniku nadomak subotice ,od 7braca moj otac je ziv jedan stric koji ima 2sina i jedino oni nose prezimena ostalo su sve bile zene koje su se poudavale

  zdenka turanov
  subotica srbija
  tashaturanov@yahoo.com

 2. Najvjerovatnije ste Crnogorci, ali onda morate da se ponosite time i cuvate to kao zenicu oka, a ne da prodajete vjeru za veceru i pljujete po djedovima crnogorskim i izjasnjavate kao nekakvi Srbi.

  Kokan Milosevic
  Podgorica, Crna Gora
  kokan@gmail.com

 3. e ovako posto polemisete..
  marjanovici majkici i mudrinici su sa zmijanja kod banja luke.imaju istog pretka zvao se gvozden..imao je tri sina.jedan se zvao marko,,pa ga od miloste prozvali marjanom,,drogom nisu znali imena ,pa posto je majao a nisu imali zensko u kuci od miloste ga nazvali majkom..ili majkici.od njih su postali majkici mudrinici marjanovici….od ta tri brata u ispitanoj oblasti ima 139 kuca,,sa 12 prezimena..

 4. Poštovani, Marjanović kao izvor …
  Marjan po kom se dobija prezime hiljadu osamsto neke ,,Marjanović,,
  Na oštećenom grobnom mestu uklesano je ,,Marjan Nikolić,,
  Amnestijom Kralja zahvaljujući tadašnjeg kraljevog pisara (našeg rođaka)
  Izvršena je promena prezimena.. Naravno postoji velika mogućnost da je prvo bilo
  Marjanović pa Nikolić potom opet Marjanović..
  Grobna mesta u sledećem nizu
  Marjan – Miloš – Sotir – Petar

 5. Kokan Milosevic ..crnogorci nisu nacija zapamti niti narod…crnogorci su Srbi! Crna gora je samo regija ..isto kao sto ne postoji tzv. Republika Kosovo..vec su to siptari albanci…tako ne postoji ni drzava Crna gora niti nacija.

 6. Devojačko prezime moje Majke je Marjanović . Inace to je Staro Srpsko prezime navodno je Navrdeda moje Majke sa kosova naselio tadasnju Srpsku Krajinu . I da ako nekoga zanima Marjanovići su u Rodu sa Cvetkovićima. Hvl na pitanju za pomoc.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here