Poreklo Mladenovica

29
6682

Po porodicnom predanju pred prvi srpski ustanak smo dosli iz Pive u Gornje Koslje pod prezimenom Mladenovic. U spisku crnogorskih prezimena Mladenovica nema. Ako zna neko od koje familije Mladenovici vuku korene. Slava Jovanjdan

Slobodan Mitrovic
Obrenovac, Srbija
[email protected]

29 KOMENTARA

 1. Svi Mladenovici poticu iz jednog sela kraj Bilece odakle se u XIV v. rasipaju preko Crne Gore u Srbiju (u XIV vijeku postoji pismeni trag da ih je bilo u okolini Skadarskog jezera) . Jedino sto se ne slaze je Vasa Slava, svi ostali Mladenovici koje znam slave Mratindan (Sv. Stefan Decanski) u slavu ciju postoji jedina crkva posvecena tom ranohriscanskom svecu u okolini Bilece. Pozdrav !

  Jelena Mladenovic Terzic
  Podgorica
  [email protected]

 2. Ima Mladenovica iz Toplickog kraja,iz Prokuplja,poreklom iz okoline Prizrena,slave Sv. Nikolu.Da li nas ima jos?

 3. Ja sam iz Centralne Srbije, Despotovac Selo Grabovica.. Meni je pradjed umro pa nisam stigo da ga pitam o našim korenima.. Ali BiH iskreno voleo da saznam.. Mladenovici smo i slavimo Sv.Nikolu.. Po Vikipedijama Grabovicu su naselili ljudi iz južnih krajeva.. Kosova, Niša,Vranja itd

 4. Ja sam Andreja Mladenović iz Beograda, deda mi je Nikodije Mladenović iz Ivanjice, slavim Svetog Nikolu, odakle dolazimo ne znam, navodno pradeda je iz Niša, zvao se Mateja Mladenović.

 5. I ja sam mladenovic moj cukum deda dolazi iz bugarske.Tako kada je bio rat mi smo presli u srbiju da zivimo.

 6. Prokuplje ,Toplica slavimo svi sv .Jovana krstitelja,tragove po crkvenim spisima do 1900 sam nasao pre toga Kraljevo selo Ribnica a pre toga nismo uspeli da nadjemo nista..

 7. Moji su Mladenovići iz okolina Obrenovca, slave sv. Jovana.
  Moj deda je pričao da su svi Mladenovići sa Kosova tj. da potičemo od velikog Branka Mladenovića oca Vuka Brankovića. Inače Brankovići su vladali oblašću oko Leposavića. Tu se nalaze mesta Dren i Stubline.
  Moj deda i familija mi žive u selima Dren i Stubline kod Obrenovca.
  Još mi je pričao da se najveći deo naselio oko Niša a zatim jedan deo je otišao ka Kolubarskoj regiji a drugi oko Srbobrana.
  Svi Mladenovićima želim sve najbolje i da se udružimo i oživimo našu slavnu prošlost.

  Živeli MLADENOVIĆI/BRANKOVIĆI.

 8. Pozdrav, ja sam devojacko Mladenovic, moj pokojni deda koji je bio 1904 god, rodjen u Retimlju kod Orahovca, okolina Prizrena. Zvao se Jovan Mladenovic, slavimo sv
  Nikolu. Posle 2.sv rata izbego da Kosova, prvo u Vojvodini, a zatim u Prokuplju, gde smo i mi sada. Rodjeni brat mu se odselio za Sremsku Mitrovicu i tamo formirao porodiciu.Sestricina mu je zi ela u Leskovcu. Pa ako se pronalazite u ovoj mojoj prici, javite mi se, [email protected]

 9. Поздрав Младеновићи.
  Ја сам Владимир Младеновић из Београда. Мој деда је исто Владимир, из Коњевића код Чачка. Славимо Светог Николу. Иначе добар део становништва су Младеновићи у Коњевићима. Кад сам био мали чуо сам да смо пореклом из Херцеговине. Ако има неко са те стране да појасни био бих захвалан. Поздрав

 10. Mladenovici iz Lepine kod Lipljana na Kosovu. Slavimo Sv. Stefana (09. jan.). Mestani nas zovu Drmonjci.

 11. Mladenović, od kojih sam ja, su poreklom iz Brestovika, između Grocke i Smedereva. Tamo smo u opisu stanovništva sela iz 1925. spomenuti da živimo u četvrtom kolenu. Znači, oko 100 godina.
  Slava je Sv. Nikola.
  Prema predanju moje porodice poreklo su Mladenovići iz Metohije.

 12. Pozdrav Mladenović moj deda Nikola Mladenović se oko 1950 doselio iz Zavidinca u Vladimirce okolina Šapca. Znam samo da se udao u Zavidince u porodicu Krstić a da je poreklom iz okoline. Slava je letnji Jovan Krstitelj 7. Jul. To je sve sto znam.

 13. Meni su uvek govorili da smo poreklom iz Crne Gore od Mlađenovića… Sada samo u Šapcu već 5 generacija, možda i duže, a slava je Sv. Jovan Zlatousti.

 14. Devojačko prezime moje majke. Rođena u selu Gornje Brijanje, opština Bojnik kod Leskovca. Ujak je istraživao poreklo i stigao unazad do 1864. god., doselili se iz skopske Crne Gore (severni deo Makedonije ka Kosovu).