Porodica Grubic

8
2535

Pokusavam da prikupim podatke o porijeklu porodice Grubic. Moji su od Bos.Krupe, poslije su preselili u Prijedor. Molim sve koji znaju nesto vise, ili su u srodstvu da mi se jave.

Sanja Grubic
Novi Sad, Srbija
[email protected]

8 KOMENTARA

 1. Pozdrav , ja sam Grubic iz Ervenika kod Knina i prije 100god. jedna porodica(Grubica) je odselila u okolicu Sanskog Mosta i poslje je izgubljen kontak sa njima ! Ja mislim da su se zvali Jovan i Simeuna (zena)!

  Z Grubic
  Ervenik
  [email protected]

 2. Pozdrav. Ja sam Milorad Grubić iz Martinaca kod Sremske Mitrovice. Moji su se pretci verovatno doselili u Srem pre 150-200 godina sa Banije, neka prekomanda verovatno jer je Srem bio deo vojne granice za vreme Austro-Ugarskog carstva.Radio sam DNK test i pripadam haplogrupi E-V13 a koliko vidim još dva prezimenjaka su se testirala i svi smo različiti. Skoro neverovatno da sa jednog malog područija, jedne male teritorije sa tako retkim prezimenom budemo svi različiti. Predpostavljam da moji daleki predci vuku poreklo iz istočne Hercegovine ali nisam siguran baš 100 odsto. I sama prezimena su relativna stvar i promenljiva. Nekad, u stara vremena lično ime Grubo, Gruba bilo je više zastupljeno pa je verovatno odatle nastalo i prezime Grubić. DNK analiza rešava dilemu da li smo rođaci među sobom ili slučajni prezimenjaci. Čak ni krsna slava nije baš pouzdana jer se i ona nekad menjala. Moja je Sv. Nikola. Pozdrav!

 3. Veliki pozdrav svim Grubićima.Moj deda poreklom sa Korduna, došao je kolonizacijom iz Perjasice, počela sam da istrežujem i uskoro planiram da posetim Kordun.Krsna slava na je Sv. Vasilije Ostroški.

 4. Pozdrav Grubići,
  ovde Zoran iz Sremskih Karlovaca, inace ja sam rodjen u Sisku kao i moj otac,deda i pradeda Jovan. Pre rata ziveli smo u Blinjskom Kutu kod Petrinje i tu je bilo zaista puno nasih prezimenjaka.

  [email protected]

 5. Poštovana,
  da li poznajete nekog ko vodi porijeklo od Grubića iz Marinaca 1736.god.(Plemićka titula),ili nekog iz Koprivnice i okoline,ili nekog Grubića koji slavi sv.Nikolu.
  Poz.Rade