Trazim poreklo porodice Popovic

0
1503

Moj pradeda Jargo je iz okoline Prokuplja.Bio je svestenik.Slavio je Sv.Luku.Prema izvorima Mandic Studa,postoje dve razlicite porodice Popovic,a neki moji rodjaci tvrde da poticemo od Matica.
Pozdrav
Gordana

Gordana (rodj.Popovic)Sandalj
Neograd,Srbija
[email protected]

1 KOMENTAR

 1. Nova saznanja:Kosta Savicevic je bio svestenik pravoslavne crkve,u Danilovgradu a rodjen je oko 1823.g.Njegova braca su bili Bulat i Drago.Crnu goru su sva trojica napustili oko 1841.g.Nosili su prezime Savicevic koje su nakon napustanja Crne gore promenili u Popovic.Pre promene prezimena slavili su Sv.Petku a nakon toga Sv.Luku.Kosta se naselio u mestu Istok,kraj Peci(Kosovo i Metohija) a 1841 presao je u Toplicu,Kosta je u Toplicu poveo svoje sinove cija su imena:Jargo,Spira,Stavra,Zivko i cerku Saru.

  Gordana(rodj.Popovic)Sandalj
  Beograd,Srbija
  [email protected]

 2. Vase poreklo je iz srpskog plemena Bjelopavlic iz Zete.Slava svih Bjelopavlica je Sveta Petka. Vasa ranija prezimena su: Bjelopavlic—ogranak Dmitrovic–Mitrovic—podogranak Pavkovic—-Jovanovic—Savicevic.Opsirnije mozete naci u knjizi etnologa Petra Sobajica–Bjelopavlici.

  Pozdrav

  Bjelopavlic
  Srbija
  [email protected]

 3. Postovani,
  Interesuje me poreklo porodice Pavloviæ iz Pilatoviæa, pored Po?ege, obzirom da vodi poreklo od crnogorskog plemena Bjelopavliæa. Informacije koje ja posedujem su par kolena unazad, za koje se nadam da æe Vam biti od koristi: ja sam Mladen, najmladja generacija, moj otac Miroslav, deda Mito, pradeda Milovan, èukundeda Novica,navrdeda Mladjen, kurdjel Iæifor.
  Bio bih Vam zahvalan, ako biste mogli da mi kazete nešto opširnije o korenima moje porodice, familije, kao i o vremenu dolaska u Srbiju, i da mi predlo?ite literaturu gde bih mogao to da istra?ujem.
  Hvala unpred!
  Pozdrav!

  Mladen Pavlovic
  Pozega, Srbija
  [email protected]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here