BOJANOVIC

9
2765

Istrazujem porijeklo loze Bojanovic…molim sve sa tim prezimenom da mi se jave.
Unaprijed zahvalna…
Jelena

Jelena Bojanovic
Brcko,BiH
[email protected]

9 KOMENTARA

 1. zanima me porijeklo,a ne gdje su se vremenom naseljavali…
  pozzz

  Jelena Bojanovic
  Brcko, BiH

 2. Porodica Bojanović je veoma stara i potiče iz okoline Podgorice. Tokom srednjeg veka je bila veoma moćna i bogata, čak ima i porodični grb koji se po mojim podatcima zagubio negde u 19-om veku. Već 2 godine ga tražim ali boga pitaj ko ga je nasledio i zapostavio. Slava nam je sv. Luka i pravoslavci smo. Ima još mnogo što šta, ali mrzi me da kucam 🙂 Ko se bude interesovao neka me kontaktira da zajedno nastavimo, lakše je dobiti 7-micu na lotou nego zatvoriti naš krug 😀

 3. Moja baka ili na bunjevačkog majka , Marija Bojanić rođena je u Subotici.
  Izjašnjavala se kao Bunjevka i bila je rimokatoličke vere. Bila je visoka i krupna žena, po svojim fizičkim karakteristikama očigledno je pripadala dinarskoj rasi ljudi. Nažalost , o njoj znam samo toliko. Od nekih prijatelja iz Crne Gore, saznao sam da bi Bojanići mogli pripadati plemenu Kuča ili Kuči.

 4. Moja baka ili na bunjevačkog majka , Marija Bojanović rođena je u Subotici.
  Izjašnjavala se kao Bunjevka i bila je rimokatoličke vere. Bila je visoka i krupna žena, po svojim fizičkim karakteristikama očigledno je pripadala dinarskoj rasi ljudi. Nažalost , o njoj znam samo toliko. Od nekih prijatelja iz Crne Gore, saznao sam da bi Bojanovići mogli pripadati plemenu Kuča ili Kuči.

  POSTAVI ODGOVOR

 5. gđo Jelena,
  Nemam pouzdanih informacija o porijeklu našeg prezimena. Čuo sam da smo imali prezime Ursa i porijeklo iz istočne Hercegovine. Inače u Split sam došao, devedesetih, iz Bugojna.
  lp