Poreklo prezimena Stevanovic

14
9295

Interesuje me poreklo prezimena Stevanovic, moja slava je Sv. Nikola. Trenutno zivim u arilju, gde je zivi i moj otac, deda i gde je ziveo pradeda, ali otac pradedov je dosao po pricama od Ivanjice i bio je trgovac.

Aleksa Stevanovic
Arilje
[email protected]

14 KOMENTARA

 1. Dodji u selo sedlare kod svilajnca u selu sve kafane i prodavnice drze stevanovici neki su rodjaci neki ne a ima jos dosta porodica stevanovic u selu

 2. pozdrav ja sam isto iz familije Stevanovic iz sela Guncati kod Beograda. Imamo veliku familiju .Imam nekih podataka odakle potice nase prezime . ali naravno hocu jos da saznam o tome. Ko zeli moze da mi se javi na viber +1 857 576 14 16.
  ili na mejl [email protected]
  pozdrav.

 3. Ja sam Aleksa Stevanovic iz Niša ovde je i moj otac rodjen. A moj deda, pradeda, čukundeda i jos 3 generacija unazad sigurno (mozda vise) iz sela Grkinja opstina Gadzin Han popularno nazvano “Zaplanje”. Po prici sam cuo da je i moj taj predak bio trgovac i da se prvi doselio u selo po cemu svedoci moja stara kuća u mom dvorištu u selu koja je najstarija u selu, a prica se da je stara izmedju 220 do cak 250 godina

 4. Pozdrav,
  Ja sam takođe iz porodice Stevanović. Moja je porodica jako velika i mi svi potičemo iz Blatnice u okolini Teslića (BiH). Naša slava je Sv. Jovan Krstitelj.

 5. Ja sam takodje Stevanović Aleksandar iz Kragujevca krsna slava mi je sv. Nikola. Otac mi je rodjeni Kragujevcanin a deda iz Bukorovca selo pored kragujevca u kome je vise porodica Stevanović

 6. Ja sam Stevanović. Slava Sv. Nikola. Moj čukun čukun djed se zvao Cvijetin. Jedan od sinova Spasoje koji je imao sinove Aleksa, Lazar, Miloš, i Lekso. Od mog prandjeda Miloša sin se zove Ratko. Jedan od prandjedove braće je otišao u Srbiju, ja mislim Lazar.

 7. Ja sam Stevanović Marija iz Nisa, od 1850god.su otprilike svi direkni preci bili nastanjeni u selu Malča kraj Niša. Slavimo Sv. Jovana Krstitelja.

 8. Ja sam Branislav Stevanovic. Moji preci su naselici Salas Crnobarski (Macva) negde pocetkom 1820. Odakle su dosli – ne znam. Slavimo Djuredjevdan.

 9. Ja sam takodje Stevanovic, iz Mihajlovca kod Smedereva, slavimo Sv. Nikolu. meni je baba pricala da je nas predak Stevan rodom iz nekog sela pored Nisa i da je to selo napustio jer se posvadjao s Turcima oko ovaca. Navodno je ubio Turke i sa porodicom i ovcama krenuo severno i stigao do Mihajlovca. Nakon toga je imao sinove Stanimira, Cvetka, Nikolu, Iliju itd. i oni svi i dan danas imaju prezimena Stanimirovic, Cvetkovic, Nikolic, Ilic i zive u komsiluku, nazivaju se rodjacima.

 10. Moji preci u 19 vijeku su se prezivali Stevanovic. Dosli su sa prostora Kupresa. Ne mogu naci tragove Stevanovica na tromedji Bosne, Like i Dalmacije. Molim sve Stevanovice koji slave Djurdjevdan, a korijenima su iz Bosne da se jave da razmijenimo informacije

 11. Branko Stevanovic, porodica iz Gorazda (BiH). Slava Sv Nikola. Po nekoj prici cukun deda je bio trgovac iz okoline Nikšića (Stevan) i po njemu preslo u Stevanovici a dosao iz valjda plenena Djagici ili Djakici?
  Mislim da vucemo iz CG ali nista pouzdano jer je djed jedini prezivio drugi rat tako da je veoma tanka istorija nazalost. Ako ima ko slicnu pricu javite se
  [email protected]