Interesuje me poreklo prezimena Stevanovic, moja slava je Sv. Nikola. Trenutno zivim u arilju, gde je zivi i moj otac, deda i gde je ziveo pradeda, ali otac pradedov je dosao po pricama od Ivanjice i bio je trgovac.

Aleksa Stevanovic
Arilje
[email protected]

11 KOMENTARA

 1. Dodji u selo sedlare kod svilajnca u selu sve kafane i prodavnice drze stevanovici neki su rodjaci neki ne a ima jos dosta porodica stevanovic u selu

 2. pozdrav ja sam isto iz familije Stevanovic iz sela Guncati kod Beograda. Imamo veliku familiju .Imam nekih podataka odakle potice nase prezime . ali naravno hocu jos da saznam o tome. Ko zeli moze da mi se javi na viber +1 857 576 14 16.
  ili na mejl [email protected]
  pozdrav.

 3. Ja sam Aleksa Stevanovic iz Niša ovde je i moj otac rodjen. A moj deda, pradeda, čukundeda i jos 3 generacija unazad sigurno (mozda vise) iz sela Grkinja opstina Gadzin Han popularno nazvano „Zaplanje“. Po prici sam cuo da je i moj taj predak bio trgovac i da se prvi doselio u selo po cemu svedoci moja stara kuća u mom dvorištu u selu koja je najstarija u selu, a prica se da je stara izmedju 220 do cak 250 godina

 4. Pozdrav,
  Ja sam takođe iz porodice Stevanović. Moja je porodica jako velika i mi svi potičemo iz Blatnice u okolini Teslića (BiH). Naša slava je Sv. Jovan Krstitelj.

 5. Ja sam takodje Stevanović Aleksandar iz Kragujevca krsna slava mi je sv. Nikola. Otac mi je rodjeni Kragujevcanin a deda iz Bukorovca selo pored kragujevca u kome je vise porodica Stevanović

 6. Ja sam Stevanović. Slava Sv. Nikola. Moj čukun čukun djed se zvao Cvijetin. Jedan od sinova Spasoje koji je imao sinove Aleksa, Lazar, Miloš, i Lekso. Od mog prandjeda Miloša sin se zove Ratko. Jedan od prandjedove braće je otišao u Srbiju, ja mislim Lazar.

 7. Ja sam Stevanović Marija iz Nisa, od 1850god.su otprilike svi direkni preci bili nastanjeni u selu Malča kraj Niša. Slavimo Sv. Jovana Krstitelja.

 8. Ja sam Branislav Stevanovic. Moji preci su naselici Salas Crnobarski (Macva) negde pocetkom 1820. Odakle su dosli – ne znam. Slavimo Djuredjevdan.

 9. Ja sam takodje Stevanovic, iz Mihajlovca kod Smedereva, slavimo Sv. Nikolu. meni je baba pricala da je nas predak Stevan rodom iz nekog sela pored Nisa i da je to selo napustio jer se posvadjao s Turcima oko ovaca. Navodno je ubio Turke i sa porodicom i ovcama krenuo severno i stigao do Mihajlovca. Nakon toga je imao sinove Stanimira, Cvetka, Nikolu, Iliju itd. i oni svi i dan danas imaju prezimena Stanimirovic, Cvetkovic, Nikolic, Ilic i zive u komsiluku, nazivaju se rodjacima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here