Poreklo prezimena Tokovic

5
2871

Interesuje me poreklo mog prezimena, i blizi i dalji rodjaci. Ono sto znam da je moj deda Stanimir rodjen u selu Belo brdo(nisam siguran za naziv sela) negde u okolini Visegrada.Kasnije se odselio na Ub, gde se rodio moj otac.

Rasa Tokovic
Wien, Austrija
[email protected]

5 KOMENTARA

 1. Pomaga Bog
  Prvenstveno da ti zazelim srecan produzetak u Novu 2008 Godini!
  Ima Vas kao TOKOVIC, a i kao: TOCKOVIC, u Budvi (1650. god.), porijeklom ste od Smedereva; Srdjevac (Bijelo Polje), od njih su u Zajcicima (Sjenica), oni od Kolasina, srodnici su Grgovicima u Beranama. Ima Vas & u Pljevlja.
  Tolko Raso od mene & zelim ti srecno u tvome istrazivanju tvojega porijekla & korijena! Moj pozdrav lijepom gradu Wien.
  Spostovanjem, Markus Sasa

  Sasa Markus
  Göteborg, Sverige
  [email protected]

 2. POZDAV ZA VAS RASO,I JA SAM RASO TOKOVIC IZ PRIBOJA NA LIMU.U BJELIM BRDIMA SELU U OPSTINI RUDO POSTOJE PORODICE TOKOVIC I TO JE VEROVATNO VAS BLIZI ROD, POSTO KOLIO JA ZNAM TU JE ZIVELA JDNA ILI DVE PORODICE.MI SMO VEROVATNO MALO DALJI ROD ALI SU NAM KORENI ISTI KOJI SU IZ NEKOG SELA KOD NIKSICA.KRSTENI KUMOVI SU PORODICA BUKVIC,I TO JE VRLO STARO KUMSTVO NAJVEROVATNIJE DONETO IZ CRNE GORE,A SLAVA JE MRATINDAN .SVETI STEFAN DECANSKI.UKOLIKO OVO PROCITAS JAVI SE,JA POZNAJEM DEO TOKOVICA IZ BJELIH BRDA PA CU VAS SPOJITI.

 3. Stanimir, Rajko i Vojislav Tokovic braca dosli iz Jablanice kod Zlatobora u selo Granje kod Dobruna. Po nekoj proceni dosli su 1890 god