Porijeklo prezimena Milovac

18
6799

Svi koji znaju nesto o porijeklu ovog prezimena neka mi se jave!

miloš milovac
Banjaluka,RS,BiH
milovacmmiloš@yahoo.com

18 KOMENTARA

 1. i mene zanima ta tematka, no nekako sam na mrtvoj tocki. navodno, po mom ocu, a njemu je njegov djed tako rekao, Milovci potjecu iz okolice Sibenika, sela Milovci. Pretpostavljam, moj dio loze je iz Sibenika. malo sam googlala i saznala da u Hrvatskoj ima jedno jedino selo Milovaci, i to 2km od Starigrada (kraj Zadra). Isto tako ima dosta obitelji Milovac na tom podrucju. eto, ako netko ima još informacija, hvala…

  MAJA MILOVAC
  Zagreb, HR
  [email protected]

 2. Milovci u Janju – selo Lipovaca(Bosanska Krajina) doseljeni su iz mesta Vrlika ispod Dinare pocetkom 18 veka. DEo koji je ostao tamo je pokatolicen.

  Aleksandar Milovac
  Novi Sad
  [email protected]

 3. staro prezime i ime dolaskom slovena sa srpskim plemenom naseljavaju sadasnju crnu goru seobom preko hercegovine nasele se u bosnu janj sipovo pod turskim pritiskom sele se u dalmaciju tamo su 40 godina vracaju se deo naroda ostaje slave svetog nikolu

  Radovan Milovac
  Beograd Srbija
  [email protected]

 4. Iz Janja smo,taènije Strojice…Ima nas u vise plemena,ja sam iz plemena Dake..Deda mi je rodjen u Janju ali je za vreme kolonizacije uzbegao u Srbiju.Slavimo Svetog Nikolu…Ne znam dosta o tome jer imam samo 15 godina ali mislim da je dovoljno bar nesto :))

  Dajana
  Beograd,Srbija
  [email protected]

 5. Ја сам исто Миловац, славимо Св. Јована…тата каже да смо дошли у Срем из Херцеговине још за време Марије Терезије.

 6. Моја породица слави Св. Јована, деда ми је из околине Шипова, доселили су се у Војводину тачније Равно Село после колонизације 194- и неке године… Не знам да ли имам иког од родбине у Босни. Традиција у мојој породици је да мушки потомци добијају име Симо односно Лазо.

 7. Moja obitelj je iz zaseoka Milovci,selo Konjevrate između šibenika i Drniša.
  Dida je govorio da je iz crkvenih matičnih knjiga vidljivo da smo za turskih bijegova stigli iz Crne Gore.

 8. Moja porodica potice iz okoline Sipova (Volari) i deo familije ssue doselio u Vojvodinu (Futog) posle drugog svetskog rata. Slave Sv. Jovana.

 9. Milovaca ima i u Lasinji kod Karlovca te postoji zaseok Milovci kod Umaga u Istri. Banjolučki Milovci su naselili područje Bjelovara, a ima ih u Zagrebu, Dugom Selu, Sesvatama, Okučanima, Vodnjanu itd.

 10. Ja sam iz Janja kod Šipova, slavimo sv. Nikolu. Za vreme rata devedesetih smo izbegli u Vojvodinu. Svake godine idemo u Janj da uzivamo u onim lepotama prirode. Deda mi je bio 1901. godište i dobio sam ime po njemu. Ja sam 1993. godište. Poz

 11. U gore navedenom zaselku “Milovci” rođen sam 1957. Zaselak ja udaljen 3,5 km od Starigrada-Paklenica, zapadno. Po pričanju mojih, korjeni potječu iz otoka Pašmana-Milovci, preko Šibenika-Milovci, su se doselila 4 brata u navedeni zaselak. Znam, da se je zaselak djelijo na: Padeliće, Ljiljke, Đotliće i Guslinare, što vjerojatno potvrđuje teoriju 4 brata. Zaselak je poslije selitve u Starigrad-Paklenicu (1970-ih su izgradili kuće) bio u odumiranju, na sreću su ljudi počeli obnavljati stare kuće ali je stalnoga stanovništva vrlo malo, većina živi u Starigradu.

 12. Ja poticem iz Milovaca (Konjevrate) kod Sibenika. Moj djed mi je rekao da poticemo iz Sipova kod Jajca. Ni on nije znao koje godine ali bilo je jako davno. Sad zivim u Kotoru i u selu Grbalj ima samo jedna familija Milovac koji su prebjegli posle drugog svjetskog rata iz Sipova jer su mi tako rekli. Kad sam bila u Americi u Indianapolisu upoznala sam Milovac Milu koji je dosao iz Novog Sada i rekao mi da su i njegovi izbjegli davno iz Sipova. Prezime Milovac potice iz Sipova .

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here