Porijeklo prezimena Naric

7
2531

Moli bih sve koji znaju nesti o prezimenu Naric da mi jave. Sve to znam je da loza krece iz Podnovlja ( izmedju Dervente i Modrice ) i da su kasnije se selili prema Doboju. Odakle su dosli u Podnovlje? kako je nastalo prezime? da li svi slave Sv. Stefana ( 09. januar. ) ? Jako sam zainteresovan i unaprijed zahvalan svakom odgovoru. POZDRAV

Slavisa Naric
Doboj, Rep. Srpska, BiH
[email protected]

7 KOMENTARA

 1. Zdravo,znam d aih ima jako dosta u Podnovlju,poznajem porodicu Naric Stanko zive u Doboju i da slave slavu 9.januar a sad za ostale i tacnije informacije nemam.Najbolje da potrazis u imeniku podatke ili na serbian caffe u imeniku broj tlf i kontaktiras licno…pozdrav!!!

  vanja
  rs

 2. dragomije da nadjem narice moj deda simeun naric roden u selu cvrtkovi otac lazo odselio u brezu potom u srem jasam otiso u bor brat u becej sestra u australiju slavimo Sv.Stefana 09 januar tel.069911801999 austrija pozdrav svim naricima

  rade naric
  bec austrija
  [email protected]

 3. Pozdrav iz Slovenije(Ljubljana) Moj prandeda se zvao Lako a njegov sin to jest moj deda se zvao Simeun a moj otac Miladin i svi su se prezivali Narić odakle potičemo iz Srpske Duboke okolina Kotor Varoša.Kod nas se selo u planini zove Narići i još uvijek stoji ognjište naše od mojh predaka a nažalost kuće nema od pradede,samo od dede Simeuna koju čuvamo kao oko svoje. Ako vam bude trebalo još kakih informacija sa našeg kraja rado ću ih vam izneti.U selu narići su svi slavili svetoga Jovana Krstitelja 20.januar.

 4. Moj pradeda se zvao Luka Naric I imao je ciglanu u Rudanki kod Doboja. Moj otac Dusan je pokusavao da nadje odakle poticu Narici,ali je dosao.samo do spomenika iz 1800-neke u Rudanki I to je to.

 5. Zdravo , Moja Nena je rodena Radojka Naric iz Podnovlja. Bozo Naric I Radojka naric su od brata I sestre djeca. Radojka Naric se udala Svabic I ima 5 djece. Milan , Mirko, Dusko, Ljubica I Zorica Svabic.

  Email: [email protected]